Salakuvat: Kompaktin luokan mittapuu uudistuu

Kompaktien perheautojen luokkaa nimitetään yleisesti Golf-kokoluokaksi. Luokan mittapuu saa piristystä ilmeeseensä tänä vuonna.

Ensimmäisten luonnoskuvien perusteella ulkoiset muutokset pysyvät varsin niukkoina. Sekä etu- että takavalot saavat pientä päivitystä muun Volkswagen-malliston suuntaan. Tähän saakka GTE- ja e-mallin yksinoikeutena olleet LED-vilkut myös tulevat nyt koko mallistoon.

Suuremmat muutokset ovat tapahtuneet sisätiloihin. Faceliftin myötä Golfiin tulee tarjolle Passatista tuttu digitaalinen mittaristo, joka kuuluu jatkossa GTI- ja R-mallien vakiovarustukseen. Lisäksi viihdejärjestelmä päivittyy ja tarjolla on 9,2-tuumainen näyttö keskikonsoliin. Järjestelmän päivitysten myötä myös puhelimen integraatiosta pitäisi tulla helmpompaa, ja järjestelmä tukee mahdollisesti myös eleohjausta kuten CES-messuilla nähty Golf R:n järjestelmät.

Näiden lisäksi myös aktiiviset ajoavustimet päivittyvät viimeisimpiin. Toisin sanoen Golf ottaa askeleen kohti autonomista ajamista, kun auto pystyy jatkossa huolehtimaan itsenäisesti ohjaamisesta, kaasuttamisesta ja jarruttamisesta kaupungin ulkopuolella.

Golfin 7. sukupolven facelift on tulossa markkinoille tämän vuoden aikana.

Valoumpiot saavat uutta ilmettä ja koko mallisto saa aikaisemmin vain GTE- ja e-malleista tutut LED-vilkut Jatkossa Golfista löytyy isompi kosketusnäyttö CES-messuilla nähty Golf R:n konseptimalli viitoittaa tietä tulevaisuuteen