Salakuvat: Ensimmäiset kuvat Audin uudesta pikkumaasturista

Toisen sukupolven Audi Q3 on tulossa markkinoille vuonna 2018. Ensimmäisissä kuvissa näkyvä auto on vielä todella raskaasti naamioitu, mutta sen alta löytyvä kompakti SUV on pakattu täyteen uutta tekniikkaa niin moottoreiden, avustintekniikan kuin myös multimediajärjestelmien osalta.

Autonvalmistajat haluavat suojella usein uusien mallien testien alkupuolella ulkonäköä tarkasti. Ja näin Audi myös tekee uuden Q3:n kanssa, joka ei käytännössä ole vielä tunnistettavissa muuten kuin mittasuhteista. Raskaasta naamioinnista huolimatta perusmuoto antaa viitteitä nykyistä mallia huomattavasti dynaamisemmasta ulkomuodosta muun muassa varsin viiston perän osalta. Mitoissa tullaan näkemään jonkin verran kasvua kokonaismittojen osalta, ja samalla tehdään tilaa Genevessä esitellylle täysin uudelle Q2-mallille. Myös isommalle Q5:lle täytyy kuitenkin jättää tilaa, joten Q3:lla on varsin tarkka paikka mallistossa.

Toisen sukupolven Q3 tulee rakentumaan Volkswagen-konsernin kompaktien mallien käyttämälle modulaariselle MQB-pohjalevylle. Tämän avulla auton omamassa tulee tippumaan mallista riippuen vähintään 50 kiloa. Kuten tähänkin saakka asiakkaat pystyvät valitsemaan etu- ja nelivedon väliltä, joskaan neliveto ei tule tarjolle kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteyteen. Moottorivalikoima tulee pitkälti noudattelemaan A3-malliston vaihtoehtoja, ja malliston huipulla tullaan näkemään varsin hauskaksi laitteeksi todettu RS Q3, joka tarjoilee noin 350 hevosvoimaa.

Samoin sisätiloissa siirrytään A3:ssa nähtyyn tyyliin. Tarjolle tulee uusi isolla näytöllä toteutettu täysin virtuaalinen mittaristo, ja muista Audeista tutut kuljettajaa avustavat järjestelmät löytävät tiensä myös Q3:een.

Alapuolella olevasta kuvagalleriasta löytyy myös luonnoskuva, jossa ajovalonumpiot ovat saaneet huomattavasti aggressiivisemman ilmeen. Lisäksi perinteisesti Audeissa iso maski on kasvanut vielä aavistuksen ja henkilömallien kuuden kulman sijaan Q3:n maski toteutettaneen kahdeksankulmaisena.