Salakuvat: Downsizing iskee Audin tehomalliin

Audin marssitti Genevessä lavalle uusia S- ja RS-mallistoihin kuuluvia sporttimalleja. Vaikka näyttely on vielä käynnissä, niin katseet siirtyvät jo tulevaan uusimpien salakuvien muodossa.

Näissä kuvissa rullaille uudella tuplaturboahdetulla V6-koneella varustettu Audi RS 4 Avant. Auton erottaa juuri esitellystä S4-versiosta muun muassa levitetyistä pyöränkaarista, ja tuotantomallissa nähdään todennäköisesti S-versiota aggressiivisempi muotoilu sekä keulassa että perässä. Takaosaan myös odotetaan perinteisiä RS-mallin kahta isoa pakoputken ulostuloa.

Uusi moottori tulee tarjoilemaan arviolta 500 hevosvoimaa kilpailijoiden tapaan. Fanien suurin pelko ei kuitenkaan kohdistu suorituskykyyn, vaan moottorin luonteeseen. Nykyisen mallin vapaasti hengittävä ja korkealle kiertävä V8 on saanut vankan kannattajajoukon, joka suhtautuu varsin skeptisesti ahdettuihin moottoreihin. Tilanne on jopa koominen, koska ensimmäinen RS 4 oli varustettu ahdetulla moottorilla, ja siitä siirtyminen vaparikasiin sai turbokoneen fanit varpailleen. Vastaavia tilanteita on nähty myös muiden merkkien osalta, mutta toistaiseksi sporttimallien turbokoneet ovat miellyttäneet myös vaativia asiakkaita käyttöominaisuuksillaan.

Nämä testikuvat ovat peräisin läheltä Nürburgringiä, joka on varsin vakiintunut sporttimallien testipaikka. Uusi RS 4 Avant esitellään mahdollisesti jo tämän vuoden lopulla, ja myyntiin auto ennättää vuosimallina 2017.