Rolls-Roycen katumaasturin testit alkoivat – majesteettinen möhkö tulossa

Rolls-Royce ilmoitti viime vuonna aloittavansa merkin ensimmäisen maasturin kehitystyön. Nelivetoinen luksusmaasturi rakentuu Rolls-Roycen uudelle alumiiniselle pohjarakenteelle, jolle kaikki uudet Rollsit kasataan vuodesta 2018 eteenpäin. Rolls-Royce testaa tulevan maasturinsa prototyyppejä alkaen Lapista heti joulun jälkeen. Sieltä matka jatkuu toisen ääripään olosuhteisiin Lähi-Itään.

Projekti kulkee tällä hetkellä nimellä Cullinan. Nimi on otettu maailman suurimmasta timantista, ja vertauskuva on selvä; tulossa on SUV, joka kyykyttää jopa Bentley Bentaygan. Luvassa on iso ja Rolls-Roycelle tyypillisesti jyhkeästi muotoiltu ja pystykeulainen möhkö – siis yhdellä sanalla kuvattuna majesteettinen tuote. Tämä käy hyvin ilmi naamioidusta testiautosta.

Cullinan on Rolls-Roycen ensimmäinen nelivetoinen auto, mutta se tuskin jäänee viimeiseksi. Kun tekniikka on kerran olemassa, sitä kannattaa jakaa useamman mallisarjan kanssa. Phantom jäänee vielä takavetoiseksi, mutta Wraithista ja Ghostista lienee luvassa myöhemmin myös nelivetoiset versiot.

Rolls-Royce ei ole vielä kertonut, minkä moottorin Cullinan saa, mutta vahva veikkaus on iso V12. Nykyisessä ekologisessa ilmastossa myös hybridivoimalinja on enemmän kuin mahdollinen. Myyntiin Cullinan on tulossa vuoden 2018 aikana.