Uusi verkkokauppa Teknavi.com

PSA-merkkien maahantuonti siirtyy Bassadone Automotive Groupille – Bassadonesta kymmenen merkin jättimaahantuoja

Veho on yksi Suomen suurimpia autoalan yrityksiä. Mercedes-Benzin lisäksi Veho on toiminut myös PSA-konsernin merkkien, eli Peugeotin, Citroënin ja DS:n maahantuojana pitkään. Nyt Veho on tehnyt kauppasopimuksen PSA-automerkkien maahantuontitoimintojen siirtämisestä Bassadonelle, ja keskittyy Mercedes-Benziin.

– Mercedes-Benz on Vehon perustamisesta lähtien ollut yrityksen ytimessä. Suunniteltu yrityskauppa antaa meille mahdollisuuden keskittyä maahantuontitoimintojen osalta Suomessa puhtaasti Mercedes-Benziin, toteaa Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Kenneth Stromsholm.

Bassadone kasvattaa yrityskaupan myötä maahantuomien merkkiensä lukumäärä kolmella. Jo valmiiksi laajaan merkkikirjoon kuuluvat SsangYong, Dacia, Isuzu, Lotus, Suzuki, Renault ja sekä Hyundai. Uusimmat lisäyksen jälkeen Bassadonen tuontiohjelmassa on siis yhteensä kymmenen automerkkiä. Bassadone perustaa uuden liiketoimintaryhmän PSA-merkkien maahantuontia varten.

– Merkkien liiketoiminta tulee olemaan täysin erillään muista yhtiöryhmämme maahantuomista merkeistä ja täten varmistetaan PSA-liiketoiminnan kehitys sen omiin vahvuuksiin perustuen, summaa Bassadonen toimitusjohtaja Antti Ruhanen.

Veho tulee edelleen jatkamaan näiden kolmen merkin jälleenmyyjänä. Vehon PSA-merkkien toiminnoissa työskentelevät 29 henkilöä siirtyvät vanhoina työntekijöinä uudelle maahantuojalle.

Kuva: Veho