Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Porsche esittelee vihdoin Panameran ”farkun” – kauniimpi ja käytännöllisempi

Porsche Panamera on ollut yhtiölle epäilemättä kaupallinen menestys, mutta ulkonäkö ei ole ollut auton vakuuttavinta antia. Moni on odottanut Panameran shooting brake -tyylistä farmaria siitä lähtien, kun sellainen nähtiin konseptina vuonna 2012. Nyt näihin toiveisiin vastataan ja Genevessä nähdään Porsche Panamera Sport Turismo.

Ulkomittojen osalta uutuus on käytännössä saman kokoinen kuin Panamera. Kattolinja kuitenkin jatkuu ylhäällä huomattavasti pitempään, mikä lupailee parempia tiloja sekä taakse. Sieltä myös löytyy auton suurin eroavaisuus, sillä Sport Turismo on takapenkki on muotoiltu uudelleen ja auto on saatavana kolmen istuttavalla takapenkillä. Luonnollisesti myös tavaratilan monikäyttöisyys paranee jatketun kattolinjan ja 40:20:40 taitettavien penkkien myötä. Kokonaistilavuudeksi perusasennossa ilmoitetaan 520 litraa, ja penkit kaadettuna tila laajenee 1 390 litraan.

Moottorivalikoima on ainakin alkuun hieman rajoitetumpi kuin perusmallissa. Uutuusmalli on tilattavissa ja sen hinnat alkavat 462-hevosvoimaisen Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo -hybridiversion 127 334 eurosta, joka on noin 3 000 euroa Panameraa enemmän. Tämän lisäksi tarjolla on kolme perinteistä bensakonetta (330-550hv) ja yksi diesel (422 hv). Kaikki versiot ovat nelivetoisia ja varustettu uudella 8-portaisella kaksoiskytkinautomaatilla.

Lue lisää toisen sukupolven Panamerasta:
Koeajossa se kauniimpi Panamera
Porschen uutuus lyö tiskiin hurjan kattauksen uutta tekniikkaa – tutustuimme autoon pintaa syvemmältä