Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Paula Vesala Teknavin vieraskuskina: "Erotin jo varhain viritetyn mopon ääneen"

Teknavin 19. kauden viidennessä jaksossa (su 12.4. klo 22.35 MTV3) testataan italialaista eleganssia katumaasturimarkkinoille tuova Alfa Romeo Stelvio, koeajetaan uusi KTM 1290 Super Duke R ja selvitetään, minkälainen autonainen on Paula Vesala.

Paula Vesala on pitkän ja menestyksekkään muusikkouransa aikana ehtinyt ajaa Suomen päästä päähän moneen kertaan, ja tutuksi ovat tulleet myös Los Angelesin 7-kaistaiset moottoritiet. Reissut ovat koulineet Vesalasta kokeneen kuskin, jolla on kokemusta kaikenlaisista ajo-olosuhteista. Tällä hetkellä matkat taittuvat BMW X3:n uudella hybridiversiolla.

– On tullut tutuksi kaikki jäiset mäet, lumikinokset ja kuravellit. Arvostan erilaisissa olosuhteissa turvallista ajoa, ja tässä autossa pidän myös tilavuudesta. Välillä on pienemmän kokoonpanon keikkoja, ja tässä mahtuu myös kuljettamaan asioita, Vesala kertoo autovalintansa taustoista.

Kärsämäellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella varttunut Vesala muistelee ajelun aikana myös lapsuuden ja nuoruuden aikaisia menopelejä.

– Ajeltiin traktoreilla, ja kavereilla oli mopoja. Rassattujen mopojen kulttuuri on tosi tuttu. Erotin jo varhain viritetyn mopon äänen, Vesala nauraa.

Auto on Vesalalle inspiroiva paikka, jossa on saanut alkunsa useat hittibiisit. Vierailun aikana selviää muun muassa, miten on syntynyt Vuoden biisi -Emmalla palkittu Tequila-kappale ja miksi PMMP:n matkalaulussa tytöt ovat kuskina vain hätätilanteessa.

Italialainen Alfa Romeo on tunnettu paitsi nautinnollisesta ajettavuudestaan myös tyylikkäistä linjoistaan. Merkin vuonna 2016 esitelti ensimmäinen katumaasturi tuo omaa tyyliään myös tähän suosittuun autoluokkaan. Risto Virtanen testaa, minkälaista kyytiä tarjoaa 280-hevosvoimainen Alfa Romeo Stelvio Veloce.

Seuravassa jaksossa on luvassa myös vauhdikasta kyytiä kaksipyöräisellä, kun Teknavin prätkäekspertin Janne Uskalin osaavissa käsissä on uusi KTM 1290 Super Duke R. Lisäksi viidennessä jaksossa esitellään lähitulevaisuuden kiinnostavimpia autouutuuksia sekä pureudutaan koronaviruksen aiheuttamiin haasteisiin autoteollisuuden näkökulmasta.

Kuvat: Mikko Autio ja Teknavi

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 19. tuotantokauden viides jakso esitetään sunnuntaina 12.4. klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat to 16.4. klo 23.05, la 18.4. klo 16.00 ja su 19.4 klo 14.30 MTV3. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.