Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pääseekö tällä takaisin tilastojen kärkeen? Uuden Skoda Octavian hinnat alkavat reilusta 26 000 eurosta

Skoda Octavia lukeutuu suomalaisten suosikkiautojen joukkoon ja nyt mallin uusin sukupolvi on hinnoiteltu. Ensimmäiset autot saapuvat jälleenmyyjille heinäkuussa.

Olemme päässeet ottamaan ensituntumat uudesta Skoda Octaviasta kotimaassa jo aiemmin keväällä. Voit lukea ensikokemuksista lisää täältä. Silloin auton hinnoittelu oli vielä avoinna ja nyt maahantuoja on julkaissut monia kiinnostavan uutuuden ensimmäisten mallien hinnat.

Uuden Skoda Octavian myynti alkaa Suomessa kolmella moottorivaihtoehdolla. Hinnat alkavat ainoan tarjolla olevan bensakoneen 26 622 eurosta. 1,5-litrainen TSI tarjoaa 110 kW (150 hv) tehon ja tämän toistaiseksi vain manuaalina tarjolla olevan mallin kulutus- ja päästöluvuiksi valmistaja ilmoittaa 5,6 l/100 km ja 128 g/km. 2,0-litraisesta dieselmoottorista on tarjolla kaksi tehoversiota (85 kW/116 hv ja 110 kW/150 hv), joiden hinnat alkavat 28 507 ja 32 026 eurosta. Näistä hillitympi on aina manuaali ja tehokkaampi aina varustettu 7-portaisella kaksoiskytkinautomaatilla. Kaikki vaihtoehdot ovat tarjolla viisiovisen liftbackin lisäksi farmarimalli Combina, joka on noin 1 000 euroa kalliimpi.

Myynti alkaa kahdella Launch Edition -versiolla. Jo vakiotasona toimiva Ambition Launch Edition pitää sisällään esimerkiksi LED-ajovalot, auton avaimettoman käytön, digitaalisen mittariston, multimediajärjestelmän 8,25-tuumaisella kosketusnäytöllä, polttoainekäyttöisen lisälämmittimin ja automaatti-ilmastoinnin. Reilun 3 000 euron lisäpanostuksella pääsee käsiksi Style Launch Edition -versioon, jolloin mukaan tulevat esimerkiksi navigointi ja keskikonsolin 10-tuumainen näyttö, tuulilasin heijastusnäyttön, kuolleen kulman varoitusjärjestelmän ja aktiivisen vakionopeudensäätimen. Myös vakiona tulevat 16-tuumaiset kevytmetallivanteet päivittyvät tuumaa suuremmiksi.

Uusi Skoda Octavia ei tule markkinoille helppoon aikaan, mutta siitä huolimatta se tulee haastamaan tällä hetkellä rekisteröintitilastoja hallitsevan Toyota Corolla. Viime vuonna Octavia oli Suomen myydyin auto, ja myös poistuva malli on pysynyt alkuvuoden tilastojen kärkipäässä. Alkuvaiheessa uutuuden myyntiä tosin hidastaa varsin suppea mallisto, mutta ainakin loppuvuotta kohti kilpailun voi odottaa kiristyvän.

Kesän ja syksyn edetessä Skoda täydentää uuden Octavian mallistoa uusilla moottori- ja vaihteistovaihtoehdoilla, kaasu- ja lataushybridimalleilla sekä nelivetoversioilla.

Kuva: Mikko Autio

Lue lisää:
Kotimaan ensituntuma: Uusi Skoda Octavia – mukava ja moderni
Esittelyssä suomalaisten kestosuosikin neljäs sukupolvi – uusi Octavia tarjoaa terävyyttä, tilaa ja tekniikkaa
Vuoden 2019 autokauppa numeroina – tässä ovat suurimmat voittajat ja häviäjät
Korona kurittaa autokauppaa – nämä merkit ovat pärjänneet keskimääräistä paremmin

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.