Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Opel Grandland X PHEV on nelivetoinen ja 300-hevosvoimainen lataushybridi – ja hintakin on selvillä

Opel Grandland X PHEV Executive 300 on lataushybridiversio merkin katumaasturiperheen suurimmasta edustajasta. Halukkaat voivat jo tilata sellaisen itselleen.

Opel lisää sähköistettyjen autojen tarjontaa tällä kertaa katumaasturimallistonsa suuressa päässä. Opel Grandland X taistelee samoista ostajista esimerkiksi Nissan Qashqain ja Volkswagen Tiguanin kanssa, mutta tarjoaa nyt erottautumistekijänä joihinkin kilpailijoihin nähden myös lataushybridimallin. Opel Grandland X PHEV Executive maksaa 49 381 euroa.

Opelin uusi lataushybridi etenee jopa 52 kilometriä (WLTP-mittaustapa) pelkällä sähköllä ja 1,6-litrainen nelisylinterinen turboahdettu bensiinimoottori pitää huolen matkanteosta akkujen tyhjennettyä. Pelkkä polttomoottori tarjoaa 149 kW (200 hv). Sen apuna on kaksi sähkömoottoria, joiden myötä järjestelmän yhteisteho on 221 kW (300 hv) ja maksimivääntö 450 newtonmetriä.

Polttomoottori sijaitsee perinteisesti auton keulalla ja toinen kahdesta sähkömoottorista on edessä kahdeksanvaihteisen vaihteiston yhteydessä. Toinen sähkömoottori sijaitsee taka-akselilla mahdollistaen nelivetoisuuden, sillä akseleiden välillä ei ole minkäänlaista mekaanista yhteyttä. Sähkömoottorit saavat käyttövoimansa 13,2 kWh:n litiumioniakulta, jonne otetaan energiaa talteen jarrutustilanteissa.

Tuo akku on valmistajan mukaan ladattavissa täyteen nopeimmillaan 1 tunnissa ja 50 minuutissa 7,4 kilowatin lataustehoa hyödynnettäessä. Ilmoitettu WLTP-kulutus on alustavien mittausten mukaan 1,6 l/100 km ja tätä vastaavat hiilidioksidipäästöt 37 g/km. Käytännön kulutus riippuu luonnollisesti täysin käyttötavasta ja auton lataamistiheydestä.

Vakiovarustelu on kattava sisältäen jopa pienen ripauksen ylellisyyttä. Nahkaverhoillut urheiluistuimet ilmastoinnilla ja sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin muistitoiminnolla ovat vakiovarusteita Grandland X PHEV Executive 300 -mallissa. Muita vakiovarusteita ovat muun muassa adaptiiviset led-ajovalot, navigointi, avaimeton kulku ja 19” kevytmetallivanteet.

Opel Grandland X -lataushybridi on nyt myynnissä sekä tarjolla kiinteän kuukausimaksun leasing-sopimuksella. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille vuodenvaihteessa. Opel ei suinkaan tyydy tähän, vaan lupailee jatkossa runsaasti lisää sähköistettyjä vaihtoehtoja.

Kuvat: Valmistaja

Lue lisää Opel Grandland X:stä:
Ensituntuma: Opel Grandland X saapui Suomeen – tähtäimessä suosikkiluokan kärkipaikat

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.