Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Oletko kuullut vähäpäästöisten autojen pysäköintialennuksesta? Näin voit säästää puolet pysäköintimaksuista Helsingissä

Auton pysäköiminen Helsingin kaupunkialueella tulee äkkiä kalliiksi. Tuntihinta kantakaupungin alueella on neljä euroa, ja parkkihallit ovat usein vielä kalliimpia. Pysäköintimaksut tuottivat Helsingin kaupungille vuonna 2017 28 miljoonaa euroa, minkä lisäksi asukas- ja yrityspysäköintitunnuksista kaupungille kertyi lähes 7,5 miljoonaa euroa. Yhteensä asukastunnuksia on voimassa noin 23 000 ja yritystunnuksia vajaat 3 700.

Monilla olisi siis mahdollisuus säästää pysäköinnistään jopa puolet. Helsingin kaupungilla on ollut käytössä jo vuodesta 2010 lähtien pysäköintialennus vähäpäästöisille autoille. Alennushintainen pysäköinti on käytettävissä sekä asukus- ja yrityspysäköintitunnuksilla että kertapysäköinnissä, jos pysäköinnin maksaa puhelimella. Kyseessä ei siis ole vain helsinkiläisille suunnattu alennus, vaan kaikki vähäpäästöiset autot ovat siihen oikeutettuja. Etua voi hakea kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelusta, sähköpostilla tai puhelimitse.

Helsinkiläiset omistivat vuonna 2016 yli 304 000 autoa. Näistä 6 500 kappaletta on vähäpäästöiseksi luokiteltavia, ja kaupungin myöntämä vähäpäästöisyysalennus on käytössä noin 4 400 autolla. Tilastojen valossa siis noin joka kolmas siihen oikeutettu ei hyödynnä etuaan, mutta toki kaikki autot eivät välttämättä liiku maksullisilla pysäköintialueilla.

Helsingin kaupungin vuoden 2017 alusta voimassa olleet vähäpäästöisyyden rajat.

Kuvat: Mikko Autio ja Helsingin kaupunki