Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nyt on pissapoikakin täynnä uutta tekniikkaa

Mercedes-Benzillä on muutamissa korkeamman luokan mallisarjoissaan käytössä Magic Vision Control -nimellä kulkeva pissapoikajärjestelmä. Siinä lasinpesuneste suihkutetaan lähes huomaamatta.

Perinteisesti autossa olevan pissapojan nestesuuttimet sijaitseva konepellin päällä, tai takareunan kulman alla. Nestettä ruiskutettaessa kuljettajan näkyvyys luonnollisesti heikkenee siksi aikaa, että pyyhin kerkeää liikkua ja puhdistaa lasille ruiskutetun nesteen. Mercedeksen uusi järjestelmä säilyttää kuljettajan näkyvyyden parempana pissapojan uudenlaisen sijoittelun ansiosta.

GLE-sarjaan lisävarusteeksi esitellyssä noin 500 euron hintaisessa Magic Vision Control -järjestelmässä suuttimen reiät sijaitsevat tuulilasin pyyhkimessä. Reikiä on kymmeniä molemmilla puolella pyyhkimen sulkaa, ja nestettä ruiskutetaan parin sentin päähän sulan eteen. Näin kuljettajan näkyvyys ei käytännössä heikkene pelkkää pyyhkimen sulan liikettä enempää.

Pissapoika on myös muuten tavallista kehittyneempi. Ruiskutettavan nesteen määrään ja paineeseen vaikuttavat muun muassa ajonopeus ja lämpötila. Uusi pyyhinjärjestelmä on saatavissa S-, SL-, sekä GLE-sarjoihin.