Muovipulloja, vanhoja farkkuja, bambua – autonvalmistajat etsivät yhä erikoisempia materiaaleja autonosiin

Moni autonvalmistaja on lähtenyt hyödyntämään uusiomateriaaleja ja ympäristöystävällisempiä tapoja autonosien valmistuksessa. Materiaalien eettisyys myös vastaa kuluttajien kasvavaan kysyntään.

Nyt tarkempaan tutkiskeluun ovat päässeet erilaiset luonnonkuidut. Yksi erikoisimmista tutkimuskohteista on bambu, jota Ford aikoo hyödyntää tulevaisuudessa auton sisätiloissa. Bambu on yksi maailman vahvimmista luonnonmateriaaleista ja yhdistettynä muoviin siitä voidaan tehdä vieläkin kestävämpää. Fordin materiaaleja tutkiva tiimi on myös huomannut, että bambu on huomattavasti parempi kuin monet synteettiset ja luonnonkuidut, ja se kestää jopa sadan asteen lämpötilaa.

Ford käyttää ajoneuvoissaan jo useita kasvikunnan tuotteita ja kierrätysmateriaaleja, kuten hamppua ja kierrätettyjä puuvilla- ja denimvaatteita. Kierrätetyistä muovipulloista valmistetaan puolestaan lattiamattoja, pyöräkoteloita ja suojuksia muun muassa Ford Transitiin ja C-MAX:iin. Kaikkiaan Ford kerää vuosittain yli viisi miljoonaa muovipulloa materiaalien valmistusta varten. 

Kuva: Ford