Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mieli tekee uimaan – mihin laitan auton avaimen?

Tilanne ei ole aivan tuntematon kenellekään. On kuuma kesäpäivä, ja autolla on tultu sopivaan uimapaikkaan. Uikkarit jalkaan ja veteen. Mutta… mihin laittaa avain?

Ennen oli helpompaa, avain oli yksinkertainen ilman elektroniikkaa. Nykyavaimet eivät kosteutta siedä, eli veteen sitä ei voi viedä. Minigrip-pussi on tietysti yksi ratkaisu, mutta kenellä nyt on sellainen mukana? Ja onhan nykyavain myös aika iso möykky uikkareihin sullottavaksi. Avaimen piilottaminen tuntuu puolestaan vähän uhkarohkealta.

Ei hätää. Jaguarilla on ratkaisu ongelmaan. Se esitteli F-Pacessa vettä kestävän ja lisävarusteena myytävän aktiivisuusrannekkeen, joka toimii auton vara-avaimena. Se sietää vettä, ja ranteessa se on myös paremmin tallessa kuin vaikkapa shortsien vetoketjuttomassa taskussa. Ranteessa avain on myös hyvässä tallessa, jos autolla on tultu harrastamaan vähän raffimpaa ulkoilua – kuten raftingia, melontaa tai surffausta.

Jaguarin mukaan auto sietää virallisesti vettä, mutta se kestää enemmänkin. Avain on nimittäin testattu toimimaan 25 metrin syvyyteen asti, eli se ajaa asiansa myös sukellusta harrastavien keskuudessa.

Oivallus on nokkela. Totta kai se on samalla hienoista teknistä hifistelyä, mutta miksi auton avaimen pitäisi olla enää tänä päivänä sen muotoinen kuin se on? Muutamalla satasella saa mielenrauhaa, kun avain on tukevasti kiinni ranteessa.

Lue myös: 
Teknavi Montenegrossa: ajossa yksi vuoden odotetuimmista katumaastureista