Mercedeksen luksuskonsepti hätkähdyttää ulkonäöllään

Mercedes esitteli joka vuotisessa Pebble Beach Concours d Élegance -tapahtumassa uusimman luksusluokan tutkielmansa. Kyseessä on Mercedes-Maybach-brändin alle sijoittuva lähes kuusimetrinen linjakas coupé.

Auton ilme herättää kunnoitusta joka kulmasta tarkasteltuna. Keulaa hallitsee massiivinen ja itsevarma maski. Keula on hyvin pitkä ja ohjaamo sijaitsee lähellä taka-akselistoa. Ohjaamo on hyvin matala ja loivasti taakse laskeva perä tekee vauhdikkaan vaikutelman. Koko komeudella on mittaa 5,7 metriä ja leveyttäkin löytyy 2,1 metriä. Nelipaikkaiseen ohjaamoon käydään Mercedeksen legendaarisille urheiluautoille tyypilliseen tapaan ylöspäin aukeavista lokinsiipiovista.

Konseptiauton etenemisestä huolehtii neljä erillistä sähkömoottoria. Niiden turvin auto saavuttaa satasen nopeuden parhaimmillaan alle neljässä sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu lukemaan 250 km/h. Moottoreille virtaa annetaan lattian alle sijoitetusta 80 kWh:n akustosta, joka mahdollistaa laskennallisesti 500 kilometrin toimintamatkan.

Vision Mercedes-Maybach 6 on toistaiseksi vain yksittäiskappaleena valmistettu konseptiauto. Mercedes-Maybachin mallisto koostuu tällä hetkellä malleista S 500, S 600 sekä panssaroidusta S 600 Guard -mallista.

Lue Mercedes-Maybachin koeajo tästä.