Markku Alén kaahaa urheiluautolla umpihangessa: "Nyt nähdään, miten neliveto toimii"

Teknavin kevätkauden 5. jaksossa (Ke 13.4. klo 22.40 MTV3) selvitetään Jaguar F-Typen talviominaisuudet, testataan sporttinen perhefarkku Seat Leon ST Cupra ja tutustutaan suosiotaan kasvattaviin kevyisiin sähkökulkuneuvoihin.

Kevyet sähkökulkuneuvot tulivat vuodenvaihteessa laillisiksi Suomen tieliikenteessä, ja nyt niistä povataan suurta hittiä. Teknavin elektroniikkatoimittaja Pauli Reinikainen otti selvittää, miten turvallista niillä on huristella, ja kenelle ne sopivat.

Jaguar on lähtenyt mukaan vallitsevaan trendiin ja on tuonut nelivedon nyt myös urheiluautomallistoonsa. Puuterilumi saa kyytiä, kun Markku Alén testaa ohjelmassa omaan persoonalliseen tyyliinsä jokaisesta nurkasta raapivan Jaguar F-Typen talviominaisuudet.

– Nyt nähdään, miten Jaguarin neliveto toimii, Alén heittää 380-hevosvoimaisen kissapedon kiitäessä huimalla nopeudella umpihangessa.

Tehokkaiden farmariautojen ystävillä on juhlavat ajat, sillä tarjonta on runsaampaa kuin koskaan. Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto vauhdikkaalle perheenisälle on Risto Virtasen testissä oleva Seat Leon ST Cupra.

Uusien autojen rekisteröinnit ovat olleet alkuvuoden aikana kovassa nousussa viime vuoteen verrattuna. Ohjelmassa tutustutaan kotimaisten automarkkinoiden tilanteeseen ja autokaupan uusiin trendeihin.

Teknavin 11. tuotantokausi esitetään 16.3. alkaen MTV3-kanavalla. Ensiesitys keskiviikkoisin klo 22.40 ja pikauusinnat torstaisin SUBilla klo 23.00 ja sunnuntaisin MTV3:lla klo 13.30. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.