Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Luonnoskuvissa tulevaisuuden suosikkimalli – mahdollisesti tarjolle täyssähköisenä

Isojen autonvalmistajien suunnitteluosastoilla ei kauaa lepäillä laakereillaan. Käytännössä uuden mallin esittelyn jälkeen aloitetaan seuraavan sukupolven suunnittelu, ja näissä kuvissa on ensimmäinen näkemys vuosikymmenen vaihteen tienoilla tulevasta seuraavasta Volkswagen Passatista.

Seuraavan Passatin esittely saattaa tuntua tällä hetkellä kaukaiselta ajatukselta, ja kuvissa olevaa farkkua saadaan odottaa vielä sedania pidempään. Se hetki on kuitenkin edessä, ja innokkaimpien katseet ovat jo vuodessa 2021. Seuraavan sukupolven Passat tulee hyödyntämään Volkswagen-konsernin modulaarista poikittaismoottorirakennetta (MQB), jota hyödynnetään jo monissa eri autoissa. Nämä varhaiset luonnoskuvat näyttävät yhden mahdollisen muotokielen seuraavalle Passatille, mutta toki Wolfsburgin juna saattaa mennä johonkin muuhun suuntaan.

Sisätiloissa entistä suuremmat näytöt valtaavat alaa, ja viihdejärjestelmiä voidaan hallita aiempaa paremmin sekä äänellä että eleillä. Avustinjärjestelmien osalta Passat tulee tarjoamaan kamera- ja tutkajärjestelmien uusinta uutta, mikä vie kohti autojen autonomista ajamista.

Muotoja varmemmin voi puhua jo tulevasta tekniikasta. Uudistuva modulaarinen rakenne mahdollistaa nykyistä kevyemmän ja kokonaisuudessaan taloudellisemman rakenteen. Perinteisten bensiini- ja dieselmallien rinnalle tulee ainakin nykyisen kaltainen pistokehybridi.

Mielenkiintoista keskustelua käydään myös täyssähköisen noin 500 kilometrin toimintamatkaan yltävän auton ympärillä. Tällaisen mallin tuotantopäätökseen tulee vaikuttamaan sähköautojen kysynnän muuttuminen lähivuosina. Volkswagenilla on suunnitteilla täyssähköautoille oma modulaarinen pohjarakenteensa, mikä mahdollistaisi MQB-rakennetta tehokkaamman tilankäytön akustoille. Mikäli kysyntä osoittautuu riittäväksi, ja tämä niin sanottu MEB-rakenne (Modular Elektrifizierunsbaukastten) otetaan tuotantoon, jää Passatin täyssähköversio todennäköisesti pois suunnitelmista.