Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Luonnoskuvat: Opelin uutuusaalto jatkuu loppuvuodesta

Kevyempi, tilavampi ja taloudellisempi. Nämä asiat siivittävät uuden Opel Insignian esittelyä kuluvan vuoden lopulla. Opel tuo myös kovasti kilpailtuun luokkaan tarjolle täysin uuden hybridimallin.

Opelin toisen sukupolven Insignia pysyy saamiemmi tietojen mukaan lähellä nykyisen mallin mittoja, mutta paino tulee putoamaan mallista riippuen noin 100 kiloa. Samoissa pysyneistä mitoista huolimatta auton sisätilat tulevat kasvamaan ja esimerkiksi nykyisen Sports Tourerin 1 530 litran tavaratila jää jo hiljattain esitellyn Astran jalkoihin. Myös sisätiloissa tullaan näkemään merkittävää parannusta ja luvassa on uusien multimediajärjestelmien lisäksi huomattavasti nykyistä parempi laatuvaikutelma.

Muunkin tekniikan osalta Opel tulee hyödyntämään paljon Astrassa nähtyä. Varusteista suosituksi muodostuneet matriisi-LED-ajovalot tulevat luonnollisesti tarjolle, minkä lisäksi Insignia saa myös Astrassa nähtyjä moottoreita. Alkuun tarjolle ovat tulossa ainakin uusi 1,6-litrainen tuplaturboilla varustettu 160-hevosvoimainen diesel, sekä saman kokoinen ja vähintään 200 hevosvoimaa tarjoava bensaturbo. Nykyisessä Insignia OPC:ssä nähty 2,8-litrainen V6-moottori ei ole enää tulossa seuraavaan sukupolveen, mutta tämän sijaan tarjolle on tulossa taloudellinen hybridiversio.