Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kun superautot eivät enää riitä – nyt esittäytyy Aston Martinin uusi hyperauto

Brittiläinen luksusbrändi Aston Martin esittelee Euroopalle kaksi kaunotarta Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa. Näyttelyssä debytoi toisen sukupolven uusi kaunislinjainen Vanquish S. Toisena esittäytyy erikoinen hyperauto AM-RB 001.

Vanquish S:ään luvataan uudistusta moottorin, alustan ja aerodynamiikan osalta. Vapaasti hengittävä 6-litrainen V12-moottori tuottaa enimmillään 600 hevosvoimaa. Hengittämistä on vapautettu suuremman tilavuuden pakosarjalla, jolloin suurempi määrä ilmaa virtaa moottorin korkeilla kierroksilla. Moottorin pariksi on rakennettu myös uusi vaihteisto, tiheämmin välitetty 8-nopeuksinen Touchtronic III. Myös jousitus ja kallistuksenvaimennus ovat viritetty uudelleen, ja rekenteisiin on lisätty hiilikuitua.

Vanquish S on saatavana sekä Coupe- että avomallisena Volante-versioina. Valmistajan ohjevähittäishinta eri markkinoilla ovat alkaen 199 950 puntaa Britanniassa, 262 950 euroa Saksassa ja 312 950 dollaria Yhdysvalloissa.

Toinen Genevessä esillä oleva mielenkiintoinen projekti on yhteistyönä Aston Martinin ja Red Bullin kanssa syntynyt hyperauto, jonka suunnittelu on edennyt protovaiheeseen. Inspiraatioita auton suunnitteluun on haettu Formula 1 -maailmasta. Voimanlähteenä esittäytyy autoon mittojen mukaan valmistettu 6,5-litrainen vapaasti hengittävä V12-moottori sekä uusi 7-portainen vaihteisto. Lisävoimaa on lisäksi tuomassa kroatialaisen sähköautovalmistaja Rimacin kevyt hybridijärjestelmä. Rakenteiden keveyttä on saavutettu hiilikuiturakenteilla ja tämän vuoksi auton teho-paino-suhde onkin 1:1, mikä nostaa alustan ja jarrujen vaatimukset korkealle tasolle.

AM-RB 001 -hyperautoja valmistetaan enintään 150 kappaletta, mukaan lukien kaikki prototyyppit sekä 25 ratakäyttöön tarkoitettua versiota. Ensimmäiset toimitukset tapahtuvat vuonna 2019.

Kuvat: Aston Martin