Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Juhannuksen menoliikenne alkaa – muista maltti ja tarkista auton kunto

Keskikesän juhla ruuhkauttaa jälleen Suomen pääväylät. Vilkkaimmillaan menoliikenne tulee olemaan torstaina 22.6. kello 11-20 välillä. Ruuhkaisimmat väylät ovat valtatiet 4 ja 5 pohjoisen suuntaan. Ruuhkatuntien aikana nopeudet näillä väylillä voivat laskea noin 20-40 km/h nopeusrajoituksia alhaisemmiksi. Paluuliikenne samoilla väylillä on vilkkaimmillaan sunnuntaina 25.6. kello 11-22 välillä.

Mahdollisuuksien mukaan liikkeellä kannattaa yrittää olla ruuhkaisimpien aikojen ulkopuolella. Mikäli tähän ei ole mahdollisuutta, on matkaan tärkeä varata riittävästi aikaa. Myös pääväyliä välttämällä voi matkasta selvitä ilman pahimpia ruuhkia. Apuna tässä toimivat myös navigaattorit, jotka tarjoavat reaaliaikaista liikennetietoa. Tästä syystä myös tutulla reitillä on kannattavaa ottaa navigaattori toimintaan.

Turvallisuuden vuoksi myös auton oikeaoppinen lastaaminen on tärkeää. Irtotavarat tulisi sijoittaa niille varattuihin lokeroihin, joista ne eivät esimerkiksi voimakkaassa jarrutuksessa pääse lentämään ohjaamossa. Esimerkiksi hattuhylly on tästä syystä vaarallinen paikka kevyeltäkin tuntuville tavaroille. Kuorman lisääntyessä normaaliin arkiajoon verrattuna kannattaa myös rengaspaineet asettaa kuormalle sopivaksi. Näiden lisäksi auton siisteydestä huolehtiminen on tärkeää sekä turvallisuuden että viihtyisyyden vuoksi. Esimerkiksi likainen tuulilasi heikentää vastavaloon ajettaessa näkyvyyttä huomattavasti.

Lue lisää liikenneturvallisuuteen vaikuttavista asioista:
Väsymys liikenteessä vaikuttaa kuin alkoholi – 8 kohdan selviytymisohjeet
Autoilijan muistilista – älä hyppää rattiin epävarmana
Vinkki: Näin toimit peräkärryn kanssa oikein
Kuormaa autosi oikein​​​​​​​