Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Hyundai tähtää uudella katumaasturilla johtavaksi aasialaiseksi automerkiksi

Hyundain SUV-mallisto laajenee kesään mennessä uudella mallilla, joka tulee kantamaan nimeä Kona. Uusi B-segmentin katumaasturi tulee kuulumaan osaksi Hyundain SUV-malliperhettä, johon kuuluvat Euroopassa ennestään Grand Santa Fe, Santa Fe ja Tucson. Hyundai Konan kuvaillaan olevan muotoilultaan moderni. Mallinimi ”Kona” on lainattu Havajin alueella olevalta saarelta, ja se tarkoittaa havaijilaista energisyyttä ja elämäntyyliä. Kokoluokaltaan uuden Konan kilpailijoiksi lukeutuvat esimerkiksi Nissan Juke ja Renault Captur.

Hyundai ilmoitti tavoittelevansa uudella mallilla johtavan aasialaisen automerkin asemaa Euroopassa. Tavoite on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2021 mennessä ja Hyundai aikoo lanseerata siihen mennessä 30 uutta mallia tai malliversiota. Yhtiön SUV-malleja on myyty yli 1,4 miljoonaa autoa siitä lähtien, kun ensimmäisen sukupolven Santa Fe lanseerattiin vuonna 2001.

Vuonna 1967 perustettu Hyundai Motor Company myi vuonna 2015 maailmanlaajuisesti 4,96 miljoonaa autoa ja se työllistää yli 110 000 henkilöä eri puolilla maailmaa.

Kuva: Hyundai