Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Helpompaa pysäköintiä – ilmoita vapaasta parkkipaikasta ja tienaa samalla rahaa

Mobiilipysäköintipalveluja tuottava EasyPark on saanut ihan uudenlaisen idean pysäköinnin helpottamiseksi. Sen toteuttamiseksi etsitään nyt autoilijoita, joiden tehtäväksi jää ilmoittaa vapaasta pysäköintipaikasta, palkkaa vastaan. Vastaavanlaista kartoitustyötä tehdään jo kahdeksassa maassa.

EasyPark aloittaa kartoitustyön niissä kaupungeissa, joissa mobiilipysäköinti on eniten käytössä. Valitut kaupungit ovat Helsinki, Lahti, Tampere ja Turku.

Tammikuussa Helsingin alueen kaikista pysäköinneistä joka toinen maksettiin EasyParkilla. Viime vuonna EasyParkin palvelulla maksettiin Helsingissä kokonaisuudessaan yli 2,5 miljoonaa pysäköintiä. Lahdessa vastaava luku oli 168 000. Tampereella mobiilipysäköintiä käytettiin viime vuonna yli 500 000 kertaa.

– Tarkan tiedon tarjoaminen vaatii tässä kohtaa myös manuaalista työtä. Rakennamme palvelua, joka auttaa autoilijaa löytämään parkkipaikan nopeasti ja helposti. Kun kartoitustyö saadaan tehtyä ja algoritmit rakennettua, sovellus kertoo mikä on paras reitti ja mistä todennäköisimmin juuri nyt löytyy vapaa parkkipaikka. Sen lisäksi, että autoilijan pinna ei kiristy, vähennetään turhasta ajelusta syntyviä ruuhkia ja päästöjä, kertoo EasyPark Suomen kartoitusprojektia vetävä Tuomas Liukkonen.

EasyParkin palkkaamat autoilijat tekevät merkintätyötä minimissään 10 tuntia viikossa. Vapaita pysäköintipaikkoja kartoitetaan maanantaista perjantaihin, kun maksullisuus on päällä. Kartoitus koskee ainoastaan parkkipaikkoja, joissa voi pysäköidä yli tunnin kerrallaan.

– Etsimme työntekijöitä, joilla on tietysti voimassa oleva ajokortti ja auto käytössään. Lisäksi jokaisen työtä hakevan täytyy tehdä erillinen testi, jolla varmistetaan, että hän on ymmärtänyt työtehtävän sekä siihen liittyvät säännöt ja ohjeet. Palkkaa ajotyöstä saa kilometrikorvausten lisäksi 12 euroa tunnilta, Liukkonen kertoo.

Suomen lisäksi merkitsemistyötä tehdään valituissa kaupungeissa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Itävallassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa.

Kuvat: Teknavi ja Easypark