Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Frankfurtin autonäyttelyssä nähtiin Suomesta tuttu jonotusilmiö

Hyundain osastolla nähtiin uuteen suosikkiluokkaan sijoittuva kompakti crossover Kona. Kyseiseen autoluokkaan esiteltiin lukuisia täysin uusia malleja Frankfurtissa, joten luokan voi odottaa kasvavan rajusti lähiaikoina.

Rohkeasti muotoillun ulkokuoren sisältä löytyy pääasiassa muusta Hyundai-mallistosta tuttua tekniikkaa. Alle 4,2 metriseen auton moottoritarjonta lähtee 1,0-litraisesta bensaturbosta ja jatkuu aina 177 hevosvoimaa tarjoavaan 1,6-litraiseen bensaturboon saakka. Jälkimmäinen on tarjolla nelivetoisena, mikä on harvinaista tässä luokassa. Myöhemmin mallistoon on tulossa täydennystä täyssähköversiosta.

Myös ohjaamon tyyli noudattelee merkille ominaista selkeyttä. Korkealla sijaitseva keskinäyttö on hyvin käsillä, ja tärkeimmät toiminnot löytyvät edelleen omien painikkeiden takaa. Perinteisen mittariston lisäksi kuljettajan näkökenttään on tarjolla myös tuulilasinäyttö. Lisäksi tarjolla on jatkuvista yleistyviä aktiivisia turvavarusteita kuten kuolleen kulman vahti ja aktiivinen vakionopeussäädin.

Mielenkiintoisen uutuustuotteen rinnalla oli kuitenkin vielä parempi vetonaula. Hyundai jakoi messuvieraille Kona-nimellä brändättyjä juomapulloja, joita jonotettiin kuin Suomessa ämpäreitä konsanaan. Jonosta päätellen helposti näkyvissä oleva pullo houkutteli paikalle jatkuvan jonon.

Sinänsä Hyundain oivallus osui hyvään paikkaan. Vedelle on tarvetta Frankfurtin messualuetta kiertäessä, sillä kaikki näyttelyalueet kiertäessä kävelyä kertyy helposti kymmenenkin kilometriä.

Kona-pisteelle riitti jatkuvaa jonoa.

Kuvat: Mikko Autio

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.