Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Ford aloittaa 3D-tulostuksen testaamisen autonosien valmistuksessa

Ford on ensimmäinen autonvalmistaja, joka on ottanut tuotantotestaukseen 3D-tulostuksen hyödyntämisen. Testauksessa keskitytään erilaisiin autonosiin, kuten takaspoilereiden valmistukseen prototyyppi- ja tuotantomalleja varten.

3D-teknologialla tulostetut osat voivat olla kevyempiä kuin perinteisiä valmistusmenetelmiä käyttäen. Näin ollen positiivista vaikutusta saadaan muun muassa polttoainetalouteen. Osien ja komponenttien valmistus voisi olla myös nykyistä tehokkaampaa ja edullisempaa.

3D tulostusprosessissa autonosan tekniset tiedot siirretään suunnitteluohjelmasta tulostimeen, joka analysoi mallin. Tämän jälkeen tulostin alkaa tuottamaan materiaalia yhden kerroksen kerrallaan pinoten kerrokset valmiiksi kolmiulotteiseksi esineeksi. Tuotantoprosessi poikkeaa huomattavasti perinteisestä toimintatavasta, jossa laaditaan ensin tietokonemallinnos, minkä jälkeen valmistetaan protomuotti. Perinteinen prosessi saattaa kestää jopa kuukausia, kun 3D-tulostuksella prosessi voidaan lyhentää vain muutamaan päivään.

Kuva: Ford