Autojen yhteiskäyttö yleistyy – Kia tuomassa oman palvelun Eurooppaan tämän vuoden aikana

Autoilu elää muutosten aikaa. Jatkuvan kaupungistumisen myötä ihmiset harkitsevat tarkemmin oman auton hankintaa. Tällaisessa tilanteessa yhteiskäyttöauto on monelle mielenkiintoinen vaihtoehto. Yksityisten toimijoiden lisäksi myös autonvalmistajat ovat aktivoituneet tällä alalla.

Eurooppalaisista valmistajista esimerkiksi Daimlerilla ja BMW:llä on omat palvelunsa, joista BMW:n DriveNow löytyy myös Suomesta. Helsingin alueella toimii tämän lisäksi myös kotimainen Go Now.

Alkaneen vuoden aikana myös korealainen Kia on tuomassa oman vastaavan palvelunsa Euroopan markkinoille. Kia lanseerasi nimellä WiBLE kulkevan palvelun Koreassa viime vuonna. Palvelussa on ollut tarjolla monipuolisesti erilaisia autoja eri käyttötarkoituksiin aina sähköauto Soul EV:stä isoon tila-auto Kia Carensiin.

Kian palvelu perustuu eurooppalaisten kilpailijoiden tapaan käyttöajan laskutukseen. Auton saa käyttöönsä yksinkertaisesti älypuhelimeen ladattavan sovelluksen avulla, ja käyttäjää laskutetaan minuuttiperusteisesti.

Kia julkistaa palvelun tarkemmat suunnitelmat ja toiminta-alueet myöhemmin kuluvan vuoden aikana.

Kuva: Mikko Autio

Lue lisää:
Kokeilimme minuuttihintaista yhteiskäyttöautoa – helppoa ja kätevää kaupunkiautoilua