Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Autoalan valoisa vuosi jatkuu – kovaa kasvua hybridimarkkinoilla

Kaikkien autoluokkien ensirekisteröinnit ovat vahvassa kasvussa viime vuoteen verrattuna. Lokakuu oli ensimmäinen kuukausi, kun henkilöautoja rekisteröitiin viime vuotta vähemmän, mutta kyseessä oli vain 0,1 prosentin ero. Vuoden alusta lähtien henkilöautoja on rekisteröity 10,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kappalemäärällisesti lukema on tällä hetkellä 101 827 uutta henkilöautoa. Ammattikaluston kohdalla kasvu on vielä hurjempaa, sillä pakettiautoja on laitettu kilpiin 16,3 prosenttia enemmän ja kuorma-autoja jopa 22,1 prosenttia enemmän.

Tutut merkit ja mallit ovat rekisteröintitilastojen kärjessä. Kolme myydyintä merkkiä ovat viime vuoden tapaan Volkswagen (kumulatiivisesti 11 157 kpl), Toyota (10 757 kpl) ja Skoda (9 523 kpl). Yksittäisistä malleista Skoda Octavia (4 799 kpl) ja Nissan Qashqai (4 093 kpl) ovat omalla tuhaluvullaan, ja näiden perässä tiiviisti ovat Volkswagen Golf (3 521 kpl), Opel Astra (3 219 kpl) ja Toyota Auris (3 032 kpl).

Laajemmassa kuvassa suuria kasvulukuja löytyy myös hybridiautojen osalta. Niiden tarjonta on kasvanut nopeasti ja tämä näkyy myös tilastoissa. Tänä vuonna ladattavia hybridiautoja arvioidaan rekisteröitävän noin 1 100 kappaletta, kun viime vuonna määrä oli hieman yli 400 autoa. Täyssähköautojen rekisteröinnit pysyvät arvioiden mukaan ennallaan noin 250 kappaleessa. Näistä luvuista on kuitenkin vielä matkaa sähköautoilun mallimaihin, joissa sähkö- ja hybridiautoilla on huomattavasti merkittävämmät osuudet koko markkinoista.

Kuva: Mikko Autio