Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Audi ja Porsche lähentävät yhteistyötään – tähtäimessä uudet perusrakenteet

Isojen autokonsernien sisällä haetaan luonnollisesti synergiaetuja. Jokaisen toimijan siis ei kannata suunnitella yleisiä komponentteja itsenäisesti, kun on mahdollisuus käyttää yhteisesti suunniteltuja osia.

Nyt Volkswagen-konserniin kuuluvat Audi ja Porsche ilmoittavat syventävänsä merkittävästi yhteistyötä tulevaisuuden perusrakenteiden suunnittelussa. Valmistajat luovat yhteisen työryhmän, jonka tehtävänä on tulevaisuuden liikkumisen tutkiminen ja suunnitteleminen. Aihealueina työryhmällä ovat esimerkiksi autoilun sähköistyminen, digitalisaatio sekä autonominen ajaminen. Lähikuukausina työryhmä laatii tarkemman suunnitelman yhteistyön tavoitteista aina vuoteen 2025 saakka.

Sinänsä näiden kahden tahon yhteistyö ei ole uutta. Audi, Porsche ja Volkswagen ovat työskennelleet hyvin läheisesti useiden vuosien ajan esimerkiksi katumaasturimallien kehityksen osalta. Lähenevästä yhteistyöstä huolimatta brändit halutaan pitää selkeästi erillään.

– Porsche on aina Porsche, ja näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa, toteaa Porsche AG:n johtokunnan puheenjohtaja Oliver Blume tiedotteessa.

Kuva: Mikko Autio