Audi esitteli rajun hiustenkuivaimen

Hiustenkuivain on kenties hieman vähättelevästi sanottu, koska tästä menopelistä kyllä on paljon muuhunkin. Kyseessä on tietenkin New Yorkin autonäyttelyssä esiteltävä uusi Audi R8 Spyder V10.

Audi toi viime vuonna markkinoille toisen sukupolven superauto R8:n. Nyt mallisto täydentyy tämän kaksipaikkaisen avoimella versiolla, jolla voi kuivatella hiuksia parhaimmillaan 318 km/h nopeudella. Moottorina toimii Coupé-mallista tuttu 5,2-litrainen vapaasti hengittävä V10.Toistaiseksi Spyder tulee tarjolle ilman Plus-mallia, joten moottori tarjoaa 540 hevosvoimaa kovakattoisen mallin tapaan. Moottorin parina toimii seitsemänportainen kaksoiskytkinautomaatti, ja nollasta satasen vauhtiin ennätetään 3,6 sekunnissa. Tämä riittänee useimpien avoautoilijoiden tarpeisiin.

Kaksipaikkaiselle kertyy kuivapainoa 1 612 kiloa. Lähes 80 prosenttia korin komponenteista on valmistettu alumiinista ja kokonaisuudessaan auton kori on 208 kiloa edeltäjäänsä kevyempi. Myös usein avoautojen ongelmaksi muodostuvaa korin vääntöjäykkyyttä on saatu parannettua 50 prosentilla edeltäjään verrattuna.

Kangaskatto on sähköisesti operoitavissa aina nopeuteen 50 km/h saakka, ja sen avaaminen, tai sulkeminen kestää noin 20 sekuntia. Valmistajan mukaan äänimaailmaan etenkin katto auki on kiinnitetty vielä erityistä huomiota Coupé-malliin verrattuna. Muuten ohjaamon ja varustelun suhteen auto noudattelee Coupéssa nähtyä linjaa.

Lue lisää Audi R8 V10 Coupésta
Koeajo: Audi R8 V10 plus – suorituskyvyn huipentuma