Android Auto toimii pian millä tahansa autolla

Android Auto on tähän asti vaatinut yhteensopivan auton – tai autoradion – tietyltä valmistajalta. Nyt Google on kuitenkin ilmoittanut, että ajojärjestelmä muuntuu puhelinkeskeisemmäksi, jolloin alla olevalla autolla ei enää ole niin väliä.

Tällä hetkellä Android Auto toimii vain tietyillä automalleilla. Ajon aikana tapahtuvaa sovelluskäyttöä helpottava ohjelmistoratkaisu vaatii puhelimen yhdistämistä autoon ja toimintoja käytetään auton näytöltä. Android Auto ei myöskään ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla.

Engadgetin mukaan Android Auton on määrä muuttua jatkossa täysin puhelinkeskeiseksi. Ajosovellusvalikoimaa käytetään siis täysin puhelimen kautta, jolloin erityistä tukea autolta ei tarvita.

Avainasemassa tulevat luonnollisesti olemaan äänikomennot. Jatkossa Android Autolle voi alkaa juttelemaan yksinkertaisesti ”OK Google” -komennolla ilman tarvetta aktivoida äänitilaa millään fyysisellä painikkeella. Äänikomennoilla voi hallita muun muassa puheluja, viestejä, musiikkia ja navigointia. Lisäksi kyytiläiset voivat saada auton oman käyttöliittymän puhelimensa näytölle, kunhan auto on varustettu Wi-Fillä.

Toinen suuri uudistus on autovalmistajille annettava vapaus tehdä Android Auton oheen omia sovelluksiaan. Näiden avulla käyttäjä voisi vaikkapa tilata huoltopalveluja suoraan Android Auto -näkymästä. Ensimmäiset uudet sovellukset tulevat Hondalta ja Hyundailta.