Uusi Yaris Suomeen lokakuussa

Yaris on ollut vuonna 1998 tapahtuneesta ensiesittelystään lähtien Toyotan menestyneimpiä malleja Euroopassa. Suomessa Yaris on ollut pikkuautoluokan ostetuin malli jo neljättä vuotta peräkkäin. Syksyllä Suomessa esiteltävä kolmannen sukupolven Yaris on edeltävää mallia tilavampi, taloudellisempi ja ketterämpi.

Uusi Yaris on aikaisempaa mallia kymmenen (10) senttiä pidempi. Viisi senttiä kasvanut akseliväli on mahdollistanut sisätilojen kasvattamisen aiemmasta. Uudistuksen yhteydessä Yaris madaltui kaksi senttiä.

Suurimmat sisätiloihin tehdyt muutokset kohdistuvat kuljettajan ergonomian parantamiseen. Istuinten rakennetta on muutettu paremman sivuttaistuen aikaansaamiseksi, ohjauspilarin kulmaa laskettu ergonomisemman ajoasennon mahdollistamiseksi ja kuljettajan istuimen korkeudensäätöä kasvatettu 15:stä 60 millimetriin miellyttävän ajoasennon löytämiseksi.

Keskelle sijoitettu mittaristo, uudelleenmuotoiltu ohjauspyörä, kauko-ohjattavat audio- ja Bluetooth-järjestelmät sekä 6,1 tuuman multimedianäyttö lisäävät kuljettajan ajomukavuutta.

Tavaratilan on kasvanut 12 litraa. Takaistuinten ollessa ylhäällä tavaratilan tilavuus on 286 litraa, tavarankuljetusasennossa takanojat kaadettuna 768 litraa.

Yarisin moottorivalikoima sisältää kaksi bensiinimallia ja yhden dieselvaihtoehdon. Litraisen VVT-i-moottorin kulutus on pienentynyt 4 % ja CO2-päästöt 7 %.

Päivitetty 1,33 Dual VVT-i -moottori on saanut 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston lisäksi myös Toyotan portaattoman Multidrive S -vaihteiston, jonka CO2-päästöt ovat peräti 5 g/km alhaisemmat kuin vastaavalla käsivalintaisella.

Dieselmoottori on Toyotan 1,4 -litrainen, hiukkassuodattimella varustettu turbodiesel. 66-kilowattisen (90 hv) ja 205 Nm väännön tarjoavan moottorin CO2-päästöjä on saatu laskettua 6 %.

Varustetasoja on neljä. Linea Terra -perusvarustelusta alkaen Yarisissa on vakiona ajonvakautus ja luistonesto, elektroninen jarruvoimienjako ja seitsemän turvatyynyä. Linea Terran mukavuusvarusteista merkittävimpiä ovat ilmastointilaite, sähköikkunat edessä ja kauko-ohjattu keskuslukitus. Perusvarustelun yläpuolella olevat varustetasot ovat Linea Sol, Comfort ja Style.

Teknari