Työsuhdematkalippu jakaa samaa kakkua autoedun kanssa

Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä vastaava HSL selvitti työsuhdematkalippua käyttävien yritysten tyytyväisyyttä palveluun. Tulosten perusteella suurin osa lippua käyttävistä yrityksistä kokee lipun käytön olevan joustavaa ja ympäristöystävällistä. Matkalipun käyttäminen työsuhde-etuna onkin yleistymässä.

Lähes 90 prosenttia työsuhdematkalippuja työntekijöilleen tarjoavista yrityksistä on erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä palveluun ja valmiita suosittelemaan matkalippuetua muillekin.

Kyselyyn vastasi 200 yritystä. Yrityksistä 150:ssä työsuhdematkalippu on käytössä. Niissä, joissa lippu ei ole käytössä, lähes 40 prosenttia kertoo kuitenkin olevansa hankkimassa lippua. Näiden 50 vastaajan joukossa suosituimmat työsuhde-edut ovat autoetu, lounassetelit ja virkistyssetelit.

– Työmatkaseteleillä voi kortille ladata myös arvoa, mikä kannustaa autoilijoitakin käyttämään joukkoliikennettä niinä päivinä, kun auton käyttö ei ole välttämätöntä, sanoo HSL:n ympäristöasiantuntija Anna Ruskovaara HSL:n tiedotteessa.

Työsuhdematkalippu on työnantajan työntekijöilleen hankkima joukkoliikennelippu, jota voi käyttää työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla. Työsuhde-etu on kokonaan verovapaa 300 euroon asti.

HSL:n liikenteessä kelpaava työsuhdematkalippu ladataan työntekijän henkilökohtaiselle matkakortille valitulla alueella Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Keravalla ja / tai Kirkkonummella.

Teknari