Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Toyota rakensi Belgiaan testiradan

Toyotan Belgiassa sijaitsevan tutkimuskeskuksen oma testirata on vihitty käyttöön. Zaventemissa sijaitseva koeajorata, jota rakennettiin kaksi ja puoli vuotta, edustaa alansa huippua.

Oma testikeskus vahvistaa Toyotan eurooppalaista tutkimus- ja tuotekehittelytoimintaa. 47 miljoonan euron investointi on myös uusi osoitus Toyotan pitkän tähtäimen sitoutumisesta Eurooppaan ja Belgiaan.

Zaventemin uudella testauskeskuksella on tärkeä rooli Euroopan markkinoille tarkoitettujen pienten ja kompaktien autojen kehittämistyössä. Koeajorata ja sen tarvitsevat tilat lohkaisevat yhteensä 65 000 neliömetriä Toyotan Technical Centrenin 187 000 neliömetristä.

Tekniikkakeskus työllistää 770 henkilöä, joista 430 toimii Toyotan tutkimus- ja tuotekehittelytoiminnoissa. Tähän mennessä Toyota on investoinut Technical Centreniin 167 miljoonaa, mikä sisältää nyt tehdyn 47 miljoonan euron testikeskusinvestoinnin.

– Maailman kilpailluimmat automarkkinat ovat Euroopassa, jossa suoritettava tutkimus- ja tuotekehittelytyö on myös yksi Toyotan avaintoiminnoista. Eurooppalaisen asiakkaan toiveet parhaiten huomioivan auton kehittelytyössä uusi testirata auttaa meitä testaamaan innovaatioita nopeammin ja tehokkaammin, totesi Toyota Motor Europen toimitusjohtaja Didier Leroy.

1,4 km pitkän ovaaliradan lisäksi testikeskuksessa on muita ratoja, joissa voidaan testata sivuluisua, rengasmelua ja jarrutusta. Yksikössä toteutetaan myös ajomukavuutta, tieliikenteen melua, tärinää, kaarreajoa ja moottorin suorituskykyä mittaavia testejä.

Teknari