Teslan seuraavasta sähköautosta jo yli 5 600 varausta

Kalifornialainen sähköautoja valmistava Tesla Motors on saanut uudesta Tesla Model S -mallistaan jo yli 5 600 varausta, kertoo yhtiö osavuosikatsauksessaan. Myyntiin auto tulee ensi vuonna.

Vuoden 2012 keskivaiheilla valmistuvaksi aiottu Model S (kuvassa etualalla) kiihtyy nollasta sataan noin 6 sekunnissa, ja sen huippunopeudeksi ilmoitetaan 192 kilometriä tunnissa. Yhdellä latauksella auto kulkee vähintään 260, enintään 480 kilometriä.

Autossa on istumapaikat viidelle aikuiselle ja kahdelle lapselle sekä tilaa tavaroille niin takana kuin edessä konepellin alla.

Yhdysvalloissa Model S:n lähtöhinta on 49 900 dollaria, mutta eurooppalaiset ostajat joutuvat vielä odottamaan hinnoittelua. Auton voi kuitenkin varata 4 000 eurolla. Euroopassa menopeliä luvataan saataville viimeistään alkuvuodesta 2013.

Teslan ensimmäinen vakituisessa tuotannossa ollut malli on Roadster, jota on valmistettu keväästä 2008 lähtien. Viimeiset Roadsterit (kuvassa taustalla) kootaan ensi tammikuussa, jolloin Roadstereita on tehty kaikkiaan 2 500.

Tesla kehittää myös Toyotalle RAV4 EV -mallin uutta sukupolvea. Sen sarjatuotannon oletetaan alkavan vuonna 2012.

Teknari