Pelastavatko turkkilaiset Thinkin?

Turkkilaisperäinen BD Otomotive on aloittanut neuvottelut konkurssiin ajautuneen norjalaisen sähköautovalmistajan Thinkin saamiseksi takaisin toimintakuntoon.

Norjalainen Think Global AS asetettiin kesäkuussa konkurssiin. Think-sähköautojen tuotanto keskeytyi Uudessakaupungissa jo helmikuussa. Istanbulista nyt kantautuneet uutiset otetaan varmasti Valmet Automotivella vastaan hyvillä mielin, vaikka Think-tuotannon uudelleenaloittaminen onkin varsin epätodennäköistä.

Thinkin taival on ollut takkuinen, sillä yhtiön nyt kokema taloudellinen romahdus on jo neljäs sen 20-vuotisessa historiassa.

Thinkin pelastajaksi haluava turkkilaisperäinen BD Otomotive (BD OTO AS) on kestävään liikkumiseen ja erityisesti sähköajoneuvoihin keskittyvä yritysrypäs. OTOlla on tuotantolaitoksia Turkin lisäksi Italiassa. Yritys muuntaa kevyitä jakeluautoja sähkötoimisiksi, rakentaa sähköajoneuvojen akkupaketteja ja toteuttaa sekä litium-ioniakkujen että muiden teollisuusakkujen kierrätystä.

OTO on tehnyt myös suuri investointeja latausjärjestelmien eteen, ja se omistaa ja operoi Turkissa latausasemia.

– Meillä on Thinkin suhteen selvät suunnitelmat: estämme konkurssin ja teemme siitä edullisen kaupunkisähköauton. Meillä on tähän sekä tuotantoresurssit että myyntiverkosto, ja yhdessä Thinkin osaavan henkilökunnan kanssa aiomme rakentaa merkille uuden perustan, lupasi BD Otomotiven hallituksen puheenjohtaja Osman Boyner yrityksen 7.7. päivätyssä tiedotteessa.

– Tiedämme, että tavoitteemme ovat realistiset. Olemme erittäin toiveikkaita Think-brändin tulevaisuuden suhteen.

Pekka Virtanen