Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nissan testaa NV200-pohjaisia sähköautoja maailmanlaajuisesti

Nissan tähtää päästöttömien autojen markkinajohtajuuteen suunnittelemalla sähköautoja kompaktien hyötyajoneuvojen markkinoille. Tavoitteeseen päästäkseen Nissan aloitti kompaktiin NV200-hyötyajoneuvoon perustuvan sähköauton maailmanlaajuiset testit nyt heinäkuussa.

Ensimmäisessä vaiheessa Japanin posti testaa autoa Japanissa. Yhdellä testiautolla suoritetaan normaaleja postinkuljetustehtäviä noin kahden kuukauden ajan Yokohaman kaupungissa. Kokeilun tarkoituksena on arvioida auton käyttökelpoisuutta asiakkaan tavanomaisissa käyttöolosuhteissa. Eri yhtiöt testaavat ja arvioivat autoa myöhemmin sekä Japanissa että Euroopassa.

– Päästöttömillä autoilla voi olla merkittävä rooli, kun logistiikka-alalla tavoitellaan tasapainoa taloudellisen kasvun vaatimusten ja ympäristönsuojelullisten näkökulmien välillä. Tulemme varmuudella hyödyntämään näistä testeistä saatua asiakaspalautetta tuotekehittelyssämme. Uskon, että NV200 tuo vielä oman panoksensa asiakkaidemme liiketoiminnan ja kestävästi liikkuvan yhteiskunnan edistämiseen, toteaa Nissanin maailmanlaajuisesta LCV-liiketoimintayksiköstä vastaava varapääjohtaja Hideto Murakami

NV200, joka lanseerattiin Japanissa ja Euroopassa vuonna 2009, valittiin vastikään New Yorkin kaupungin seuraavan sukupolven taksiautoksi. NV200 on myynnissä noin 40 maassa kautta maailman.

Nissan tähtää päästöttömien autojen markkinajohtajuuteen. Sähköautojen kehitystyön lisäksi yhtiö panostaa merkittävästi sähköautoilun ja kestävästi liikkuvan yhteiskunnan edistämiseen yleisellä tasolla.

Kesäkuuhun 2011 mennessä Renault–Nissan-allianssi oli solminut kautta maailman jo yli 90 päästöttömän liikenteen edistämiseen tähtäävää yhteistyösopimusta valtioiden, paikallisviranomaisten ja yhtiöiden kanssa.

Nissan on mukana myös monissa sähköautoiluun liittyvissä oheistoiminnoissa, kuten litium-ioniakkujen tuotannossa, latausinfrastruktuurin ja pikalatauslaitteiden kehittämisessä sekä akkujen kierrätyksessä ja uudelleenkäytössä.

Teknari