Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mersu esittelee uuden B-sarjan Frankfurtin autonäyttelyssä

Mercedes-Benz esittelee uuden B-sarjalaisensa syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Ensimmäiset Saksassa ja Unkarissa valmistettavat uutuusmallit toimitetaan asiakkaille jo loppuvuoden aikana.

Frankfurtissa esiteltävän uuden B:n vakiovarusteisiin kuuluu muuan muassa hätäjarruavustin.

Autot valmistetaan Saksan Rastattissa kuten nykyinenkin B-sarja sekä uudessa tehtaassa Unkarin Kecskemétissä.

Vuonna 2005 ensiesitelty Mercedes-Benz B-sarja on osoittautunut varsinaiseksi myyntimenestykseksi. Autoja on toimitettu jo yli 700 000 kappaletta, ja nyt alkuvuoden aikana B-sarjan menekki on kasvanut 26,8 prosenttia.

B-sarjaa myydään eniten Saksassa, Kiinassa ja Italiassa. Kaikkien autonvalmistajien unelmamarkkinoilla Kiinassa B-sarjan myynti alkoi vasta vuonna 2009.

Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler AG ja sen kiinalainen yhteistyökumppani BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation) ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen yhteistyönsä tiivistämisestä. Tässä yhteydessä ei suoraan kerrota, että uutta B-sarjaa alettaisiin valmistaa kiinalaisille Kiinassa.

Daimler investoi kaksi miljardia euroa lisää yhtiöiden yhdessä omistamaan BBAC-yritykseen (Beijing Benz Automotive Co, Ltd.). Kiinassa käynnistyy jo tänä vuonna GLK-mallin valmistus. Myös kolmea tulossa olevista kompaktiluokan premium-malleista aletaan valmistaa Kiinassa vuodesta 2013 lähtien.

Daimler ennakoi kompaktien premium-automallien kysynnän kasvavan Kiinassa kahteen miljoonaan autoon vuoteen 2020 mennessä.

Teknari