Mercedes-Benz julkaisi ensimmäiset kuvat uudesta SL-sarjastaan

Mercedes-Benz on julkaissut ensimmäiset kuvat uudesta SL-sarjan autostaan. SL-sarja on Mersun todellinen klassikko, sillä mallin juuret juontuvat aina vuodesta 1952 saakka.

Edeltäjäänsä verrattuna uusi SL on pidentynyt ja leventynyt noin viisi senttiä. Hartiatilaa on tullut lisää nelisen ja kyynärpäätilaa kolmisen senttiä.

SL:lle tunnusomaista ulkonäköä leimaavat pitkä keula, kompakti kahden hengen matkustamo ja peräosan muotoilu. Tarjolla on kolme eri kattoratkaisua: korin värinen katto, lasikatto tai Magic Sky Control -panoraamalasikatto.

SL:ssä on ensimmäistä kertaa Mercedes-Benzin tuotantomallissa kokoalumiininen kori. Muista materiaaleista käytetään alumiiniakin kevyempää magnesiumia polttoainetankin takana sekä lujaa teräsputkea auton A-pilareissa.

Mercedes-Benzin mukaan SL-mallin autot ovat keventyneet yhtä paljon kuin kyydistä olisi otettu pois isokokoinen matkustaja matkatavaroineen.

Uuden SL 350 -mallin V6-moottori kehittää 225 kilowatin tehon (306 hv) ja 370 newtonmetrin väännön. Keskikulutus on laskenut lähes 30 prosentilla ja on nyt vain 6,8 litraa satasella.

Toinen vaihtoehto on SL 500, jonka V8-moottori tuottaa 320 kilowattia (435 hv) eli 12 prosenttia enemmän kuin saman moottorin edeltävä versio. Vääntö on noussut peräti 32 prosenttia 530:sta 700 newtonmetriin samalla keskikulutus on pudonnut 22 prosenttia.

Molempien moottorien yhteydessä käytetään sammutusautomatiikkaa sekä automaattivaihteistoa.

Teknari