Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kia Picanto on suuri kokoisekseen

Kian täysin uusi Picanto on persoonallinen uutuus Euroopan laajuisesti suosiotaan kasvattavaan kompaktiin kokoluokkaan. Picantossa mielenkiinnon herättävät dynaaminen muotoilu, taloudelliset ja vähäpäästöiset moottorit sekä luokkaa isommille autoille kuuluvat varusteet.

Huomattavasti vähentyneet hiilidioksidipäästöt sekä kasvaneet mittasuhteet lisäävät veikeän kaupunkiauton vetovoimaa. Auton omistajan vaihtuessa säilyvä seitsemän vuoden tehdastakuu on merkittävä kaupanpäällinen.

Moderni cityauto tulee saataville sekä monikäyttöisenä 5-ovisena että 3-ovisena sporttimallina. Mittasuhteiltaan venähtänyt Picanto tarjoaa myös entistä paremmat matkustus- ja tavaratilat, sillä sen kokonaispituus on kasvanut 6 ja akseliväli 1,5 senttiä. Uutuusmallin tavaratila on kasvanut 43 litraa.

Picanton voimanlähteenä toimivat vähäpäästöiset ja taloudelliset Euro5-normit täyttävät moottorit, joissa kulutus on alimmillaan vain 4,1 litraa/100 km. Vaihtoehtona on litrainen kolmisylinterinen (69 hv) bensiinimoottori, joka tuottaa alimmillaan vain 95 g/km hiilidioksidipäästöt.

Malliston isomman, 1,2-litraisen (85 hv) nelisylinterisen bensiinimoottorin CO2-päästöt jäävät alimmillaan vain arvoon 100 g/km. Vähäpäästöisyytensä ansiosta litraisella Picantolla pääsee parkkeeraamaan pääkaupungissa puoleen hintaan.

Vaihteistona molemmissa moottorivaihtoehdoissa on viisipykäläinen manuaali. Isompitilavuuksinen moottori tulee saataville myös automaattivaihteistolla.

Uudessa pikku-Kiassa on vakiona useimmiten luokkaa isommalle autolle kuuluvat varusteet. LX-varustetasossa on vakiona mm. ilmastointi, ajotietokone, integroitu radio/cd/mp3-soitin, ohjauspyörän korkeussäätö ja sähkötoimiset ikkunannostimet edessä.

Varustellumpi EX tarjoaa LX-varusteiden lisäksi mm. lämmitettävän ohjauspyörän, kuljettajan istuimen korkeussäädön, aktiiviset pääntuet edessä, nahkaisen ohjauspyörän ja vaihdekepin nupin, iPod-liitännän, audiojärjestelmän säätimet ohjauspyörässä, sähkötoimiset ikkunannostimet takana, sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät ulkopeilit sekä ajonvakautuksen, mäkilähtöavustimen ja ajonhallintajärjestelmän.

Edullisin Kia maksaa noin 12 000 euroa.

Teknari