Volkswagenin jättiläinen uudistuu

Käytännössä kaikkien luokkien pakettiautot ovat viime vuosina ottaneet hurjan harppauksen kohti henkilöautomaista mukavuutta. Volkswagen on uudistanut nopealla aikataululla koko hyötyajoneuvomallistonsa, ja nyt viimeisimpänä uutuutena esiteltiin uusi Crafter.

Kyseessä on ison luokan pakettiauto, joka on tarjolla kolmella eri koripituudella (5986, 6836 ja 7391 mm) ja -korkeudella (2355, 2590 ja 2798 mm). Parhaimmillaan kokonaismassa on 5,5 tonnia, tavaratilaa 18,4 kuutiota ja sisätilan korkeus lähes 2,2 metriä. Tarjolla on myös Kombi-versio sekä tässä kokoluokassa tyypilliseen tapaan kaksirivinen ohjaamo muutamalla mittavaihtoehdolla. Erikoisvarustelua varten autosta tarjotaan myös avolavalla varustettua versiosta.

Crafter on saanut uudistuksen yhteydessä peltinsä alle uudet 2,0-litraiset ja EU6-päästönormit täyttävät dieselmoottorit. Kaikki versiot on varustettu start&stop-järjestelmällä ja alkuun tarjolla on neljä tehoversiota (102, 140, ja 177 hv), joista tehokkain on varustettu kahdella ahtimella. Uutuusmoottorit ovat keskimäärin 15 prosenttia edeltäjiään taloudellisempi. Tarjolla on myös 4Motion-nelivetoversio, joka toimii yhdessä 8-vaihteisen automaattivaihteiston kanssa.

Moottoreiden lisäksi uutta ovat laaja kattaus kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Useimmat näistä ovat tuttuja henkilöautoista, mutta tavara-autoissa nämä eivät ole vielä yleistyneet. Tarjolla ovat esimerkiksi kaistallapitoavustin, pysäköintiavustin, perävaunun peruutusavustin, adaptiivinen vakionopeudensäädin, sivutuuliavustin, etutörmäyksestä varoittava järjestelmä sekä led-ajovalot.

Uusi Crafter rantautuu Suomeen alkuvuonna 2017. Suomen hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Kuvat: Volkswagen