Supran paluu – Toyota esitteli legendan nimeä kantavan kisakonseptin Genevessä

Toyota esitteli Geneven autonäyttelyssä legendaarista Supra-nimeä kantavan kilpa-autokonseptinsa.

Toyota Supra herättää varmasti monissa tunteita. 70-luvun lopulla Celican isoveljeksi esitelty Supra nousi muutaman vuosikymmenen aikana ikoniseen asemaan. Etenkin 80- ja 90-lukujen sukupolvet nousivat myös suosituiksi virityskohteiksi, ja ovat edelleen tunnettuja kuusisylinterisistä moottoreistaan. Supran tuotanto päättyi vuonna 2002.

Nyt valmistaja on nähnyt ajan olevan sopiva uudelle tulemiselle. Uudesta Suprasta on nähty jo jonkin aikaa salakuvia. Kyseessä on BMW:n kanssa yhteistyössä kehitetty etumoottorinen ja takavetoinen urheiluauto. Ensimmäiset viralliset viitteet autosta saatiin Genevessä esitellyn GR Supra -kilpa-autokonseptin muodossa.

Mielikuvitusta käyttämällä on mahdollista hahmottaa tulevan Supran piirteitä. Riisumalla kilpa-auton varusteet on alta mahdollista löytää sukunäköä pyöreiden merkeissä. Valojen muotoilussa on puolestaan luvassa uutta viirumaista aggressiivisuutta. Sukunäköä on kuitenkin odotettavissa.

Teknisistä tiedoista ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta yhteistyö BMW:n kanssa voisi lupailla keulalle jatkoa kuusisylinteristen rivimoottoreiden muodossa. Uuden Supran on kaavailtu tulevan markkinoille vuonna 2019.

Kuvat: Mikko Autio ja valmistaja

Geneven autonäyttely on avoinna yleisölle torstaista lähtien 8.3.-18.3. Teknavin löydät verkkosivujen Facebookista, Instagramista sekä Twitteristä.