Renault Symbioz -konsepti yhdistää auton ja kodin

Renault esitteli visionsa vuoden 2030 autoilusta, joka on sähköinen, itsenäinen, yhdistetty ja suunniteltu integroitumaan ihmisen ekosysteemiin.

Renaultin uusi Symbioz -konsepti on vuorovaikutteinen ja henkilökohtainen tila, joka yhdistää matkustajat muihin autoihin, ihmisiin ja esineisiin heidän ympärillään. Myös uudet hahmotelmat tehokkaammasta energiankäytöstä, yhteyksistä ja autonomiasta uskotaan parantavan elämää ja matkustamista.

Symbioz -konseptin ensimmäinen ilmentymä on Frankfurtissa esitelty demoauto, joka on suunnattu vuodelle 2023. Nimen viittaama symbioosi tarkoittaa vision ensimmäisessä vaiheessa auton ja kodin langatonta yhdistymistä. Renault esitteli myös konseptitalon osana Symbioz-pakettia osoittaakseen, kuinka kodin ja auton välinen suhde kehittyy.

Langattoman yhdistymisen lisäksi Renault esitteli mahdollisuutta integroida auto fyysisesti osaksi taloa, jolloin se voisi toimia pienenä modulaarisena tilana.

Auton ja kodin käyttämää energiaa voidaan jakaa ja hallinnoida älykkään verkon kautta, joka ennakoi ihmisen tarpeita. Järjestelmää voidaan esimerkiksi ohjelmoida käyttämään ajoneuvoon varastoitua energiaa kodinkoneisiin, valaistukseen tai näyttöihin, kun auto ei ole käytössä. Varavirtaa voidaan hyödyntää esimerkiksi sähkönkulutuksen ruuhka-aikoina tai sähkökatkosten aikana.

Auton teho on peräisin kahdesta sähkömoottorista, jotka sijaitsevat taka-akselilla. Akusto on sijoitettu lattian alapuolelle. Kääntyvä kojelauta ja kääntyvät etuistuimet sopivat hyvin autonomiseen ajamiseen, jolloin matkustajat voivat keskittyä rentoutumiseen ja viihtymiseen.

Kuvat: Renault

Teknavin tv-ohjelma palaa jälleen ruutuun! Uudet 14. tuotantokauden jaksot alkavat maanantaina 18.9. klo 22.35 MTV3-kanavalla.