Nyt on linjat kohdallaan! Mazda esitteli Tokiossa kaksi valloittavaa konseptia

Mazdan muotokieli on saanut kiitosta viime vuosina persoonallisuudesta ja tyylikkyydestä. Tokion autonäyttelyssä Mazda esitteli kaksi tulevaisuuden tyylisuuntaa viitoittavaa mallia.

Japanilaisilla autonvalmistajilla on luonnollisesti vahva edustus parhaillaan käynnissä olevassa Tokion autonäyttelyssä. Myös tulevaisuuden tyylisuuntia viitoittavat konseptiautot ovat perinteisesti isossa roolissa tässä näyttelyssä, eikä tänäkään vuonna tarvitse pettyä. Mazda marssitti kotikentällään parrasvaloihin kenties näyttelyn tyylikkäimmät konseptit.

Tulevaisuuden hatchback-malleista viitteitä antaa Kai Concept. Malli on helposti tunnistettavissa Mazdaksi isosta maskista, joka on tuttu nykyisistä tuotantomalleista. Muodoissa on kuitenkin täysin uutta sulavalinjaisuutta ja tyylikkyyttä, joka yhdistyy terävien kulmien luomaan aggressiivisuuteen. Auto tuntuu ottavan tilan haltuun itsevarmuutta huokuen. Konseptin sisätilat ovat pelkistetyt, mutta kuljettajan näkökenttä vaikuttaa varsin perinteiseltä.

Mazda Kai Concept on myös ensimmäinen auto, jossa nähdään täysin uusi Skyactiv X -moottori. Kyseessä on ensimmäinen sarjatuotantoon tuleva puristussytytystä hyödyntävä bensiinikäyttöinen polttomoottori.

Mazdan osaston toinen tyyliniekka tottelee nimeä Vision Coupe. Kokonaisuuden muotokieli on hyvin lähellä kompaktin luokan autoa, mutta mukana on myös ison auton tuomaa eleganssia. Mittasuhteet ovat ihastuttavat; pitkä, matala ja leveä kokonaisuus näyttää yksinkertaisuudessaan hyvältä. Ohjaamossa noudatetaan toisen konseptin tavoin minimalistista tyyliä.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Mazda yhdistää bensan ja dieselin vahvuudet – puristussytystä hyödyntävä bensiinimoottori tulee 2019

Teknavin tv-ohjelman 14. tuotantokauden uudet jaksot maanantaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla.