Mazda esitteli lippulaivansa päivitetyn version – hiottua tyyliä

Mazdan nykyinen lippulaiva on saanut vuosien varrella muutamia pienempiä päivityksiä, mutta nyt aika oli kypsä kunnon faceliftille.

Nykyisen sukupolven Mazda6 sävähdytti muotoilullaan vuonna 2012. Ulkonäköön ei ole vuosien varrella koskettu, mutta nyt valmistaja esitteli päivitetyn version Los Angelesin autonäyttelyssä. Perinteiset sedanit ovat edelleen menestyvä autoluokka rapakon takana, joten päivitetyn version esittely siellä on looginen valinta.

Suurimmat ulkonäölliset muutokset on havaittavissa keulassa. Ilmettä hallitsee aiempaa suurempi maski, joka nähtiin jo aiemmin Euroopassa esitellyssä katumaasturi CX-5:ssä. Myös valot ovat aiempaa viirumaisemmat ja ledeillä toteutetut päiväajovalot antavat autolle raikkaamman ilmeen. Suurimman eron perän ilmeeseen tuovat niin ikään modernimpi valotekniikka.

Sisätiloissa Mazda on panostanut laatuvaikutelmaan. Siinä ei ole aikaisemminkaan ollut valittamista, mutta parhaimmilla varusteversioilla halutaan haastaa entistä vahvemmin myös premium-merkkejä. Näkyvä muutos sisätiloissa on myös mittariston roolia hoitava 7-tuumainen näyttö.

Suomeen tuotavat moottorivaihtoehdot ovat tuttuja CX-5:stä. Teholukemat pysyvät siis samalla tasolla, mutta uudistuksien myötä moottorit ovat taloudellisempia ja hienostuneempia. Lisäksi uusi 2,5-litrainen moottori on varustettu sylinterien lepuutuksella. Kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat ottaneet askeleen eteenpäin, ja jatkossa aktiivinen vakionopeudensäädin toimii tarvittaessa auton pysäyttämiseen saakka.

Kuvat: Mikko Autio

Lue lisää Los Angelesin autonäyttelyn annista:
Kuvakooste Los Angelesin autonäyttelystä – kaikkea avolavoista superautoihin​​​​​​​