Hyundai laajentaa SUV-mallistoaan – seuraavaksi esittelyssä uusi kompakti Kona

Kompaktit SUV:t ovat tällä hetkellä kuumaa tavaraa. Valmistaja toisensa perään esittelee uutuuksia tähän globaalisti kasvavaan autoluokkaan, ja kesäkuun alussa on vuorossa Hyundain kokonaan uuden mallin lanseeraus.

Hyundailla on kovat tavoitteet Euroopan lähivuosina. Merkki tähtää Euroopan markkinoiden johtavaksi aasialaiseksi valmistajaksi vuoteen 2021 mennessä. Kesäkuun alussa esiteltävä Kona on tärkeä askel kohti tavoitetta, sillä etenkin Euroopassa kompaktin SUV-mallien myynti kasvaa rajusti.

Noin kuukauden päästä virallisesti esiteltävästä uutuusmallista on annettu nyt jo keulan linjoja paljastava kuva. Maski noudattelee i30:ssä nähtyä uutta muotoilulinjaa, mutta täysin uusi valoarkkitehtuuri tuo keulalle persoonallisen ilmeen. Konan LED-päiväajovalot on nostettu ajovalojen yläpuolella ja niiden viirumaisuus ja kalteva asettelu antavat hämässä piileksivälle autolle aggressiivisen ilmeen. Samalla vaakalinjainen asettelu korostaa auton leveyttä.

Tarkempia tietoa auton tekniikasta ei ole vielä julkaistu, mutta ainakin neliveto on tulossa tarjolle. Odotammekin mielenkiinnolla kesäkuun 13. päivä tapahtuvaa kansainvälistä lanseerausta.

Kuva: Valmistaja