Hyundai i40 myös farmarikorisena

Saksassa sijaitsevassa tuotekehityskeskuksessa suunniteltu Hyundai i40 farmari rantautuu Suomeen syksyllä.
Korealaiset ottavat jälleen harppauksen eteenpäin i-sukupolvellaan. Asiakkaita houkutellaan entistä ilmeikkäämmällä muotoilulla, kattavammalla varustelulla sekä parantuneella laatuvaikutelmalla. Farkku on kookas: sen pituus on 4,77 metriä, leveys 1,82 m ja korkeus 1,48 m. Akseliväli on 2,77 metriä. Tavaratila vetää 553 litraa takaistuimet ylhäällä ja 1719 litraa istuimet kipattuna.

Kulkupuoli katetaan neljällä moottorilla. Sekä bensiini- että dieselmoottoreita on kumpaakin kaksi: 1,7-litraisen nakuttajan teho on joko 115 tai 136 hv, kun uuden 2-litraisen suorasuihkubensakoneen tehot ovat 135 ja 177 hv. Tehokkaampien versioiden yhteyteen saa myös automaattivaihteiston, matalaviritteisissä on tultava toimeen 6-portaisella manuaalilla.
Varustelukilpa on etenkin D-segmentissä kovaa. Autojen vakiovarustus on kattava, ja lisähintaan tarjotaan koko ajan uusia teknisiä jippoja. Hyundain listoilta löytyvät mm. älykäs pysäköintitutka, kaistavahti, sähköinen käsijarru, ilmastoidut etuistuimet, lämmitettävät takaistuimet sekä lämmitettävä ratti.
Yksi korealaisten myyntivalteista on ollut takuu. Hyundai i40 tulee viisi vuotta kestävällä turvapaketilla. Se kattaa takuun ilman kilometrirajoitusta, tieturvan sekä maksuttomat kuntotarkistukset. Auton hintojen sanotaan olevan kilpailukykyisiä eli lähtöhintojen pitäisi jäädä selvästi alle 30 000 euron.