Honda Jazzin hybridiversiolle hinnat

Honda ja Toyota kisaavat tiukasti hybridi-herruudesta. Toyota on kulkenut toistaiseksi edellä, mutta Honda kiristi kisaa viime syksynä Pariisin autonäyttelyssä esittelemällä kaksoismoottorisen Jazzin. Nyt auto on saapunut Suomeen ja sille on saatu hinnat. Ne alkavat Comfort-varusteisena 21 990 eurosta: parempi Elegance-taso maksaa 23 443 euroa.

Auton moottorikaksikko Insight-mallista tuttu. Päävoimanlähde on 1,3-litrainen bensamoottori (65 kW/121 Nm), jonka apuna on pieni sähkömoottori (10,3 kW/78 Nm). Niiden jatkeena on portaaton CVT-vaihteisto.

Mittariston Eco-assistentti opastaa kuljettajaa taloudelliseen ajotapaan. Mittariston värimaailma auttaa hahmottamaan, milloin ajetaan ympäristöä säästäen (vihreä taustavalo) tai vähemmän taloudellisesti (sininen taustavalo).

Hybridi on parhammillaan taajamaliikenteessä, mistä kertovat kulutuslukematkin. Jazz hybridin EU-keskikulutus on 4,5 l/100 km. Kaupunkiliikenteessä jano kasvaa vain desillä.

Auton akkupaketti ja elektroniikka on sijoitettu varapyörän paikalle, eli tavaratila vetää vielä kiitettävät 300 litraa. Polttomoottoriversiossa ruuma on 100 litraa isompi.

Uuden hybridiversion lisäksi myös tavallinen Jazz on modernisoitunut. Auton puskureita on hiottu ilmanvastuksen alentamiseksi, ja samalla myös kasvojen ilmettä muutettiin hieman. Ohjaamossa tavoitetellaan puolestaan entistä ylellisempää vaikutelmaa uusien kromilistojen avulla. Näkyvien muutosten lisäksi myös tekniikkaa on päivitetty: sekä jousitusta että ohjausta on säädetty eurooppalaiseen makuun sopivimmiksi. Uusitun Jazzin hinnat alkavat 16 950 eurosta.

Teknari