Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Frankfurtin ensiesittelyitä: vuoden 2012 Land Rover Discovery 4

Land Rover on esitellyt Frankfurtin autonäyttelyssä Discovery 4:n vuoden 2012 vuosimallinsa. Reilu vuosi sitten uudistuneeseen malliin on tehty parannuksia, jotka tekevät siitä miellyttävämmän ja taloudellisemman.

Discovery 4 saa vuosimallin 2012 myötä uuden 8-vaihteisen automaattivaihteiston. Sen lisäksi auton varustusta ja maastokelpoisuutta on lisätty. Suomen markkinoille on esitelty myös Commercial-pakettiautoversio.

Vuosimallin 2012 Discovery 4:n tunnistaa helposti kuljettajan paikalla, missä huomaa vaihteenvalitsijana toimivan keskikonsoliin sijoitetun Drive Select -valintapyörän. Se on lähes näkymättömissä konsolin tasolla ja nousee sieltä esiin virran kytkemisen jälkeen.

Kääntämällä valitsinta kuljettaja valitsee pysäköinnin, peruutuksen, vapaan ja ajon väliltä. Valittavana on lisäksi normaali tai urheilullinen ajo-ohjelma.

ZF:n valmistamassa uudessa automaattivaihteistossa on kahdeksan eteenpäin vievää vaihdetta, minkä ansiosta vaihteiden välityksissä on aiempaa pienemmät erot ja ne on voitu jakaa laajemmalle alueelle. Käytännössä tämä tarkoittaa pienempää kulutusta ja alhaisempia hiilidioksidipäästöjä.

Polttoaineenkulutusta alentavien ratkaisujen lisäksi uusi vaihteisto on sivistynyt. Vaihtoon kuluu aikaa ainoastaan 0,2 sekuntia, joten veto ei katkea lainkaan. Vaihteiston toiminta on yhtä nopeaa kuin parhaiden kaksoiskytkinvaihteistojen.

Moottorina Land Rover Discovery 4:ssä on viime vuonna esitelty 3,0-litrainen V6-turbodiesel. Kaksoisahtimen avulla voimaa on käytettävissä runsaasti kaikilla käyntinopeuksilla ja kulutus on auton ominaisuuksiin ja kuljetuskykyyn nähden hyvin kohtuullinen.

Uuden vaihteiston ja muiden parannusten yhteisvaikutuksena kulutus ja sen myötä CO2-päästöt ovat alentuneet. TDV6-dieselmoottori kehittää 155 kW:n (211 hv:n) ja 520 Nm:n vääntömomentin. Sillä varustettuna Discovery 4:n yhdistetty kulutus on 8,5 l/100 km ja hiilidioksidipäästöt 224 g/km, mikä on 20 g/km vähemmän kuin ennen.

Kolmelitraisen V6-turbodieselin tehokkaampi versio SDV6 tarjoaa entistäkin enemmän voimaa, sillä sen suurin teho on nyt 188 kW (256 hv) ja vääntömomenttia löytyy suurimmillaan 600 Nm. Yhdistetty kulutus on 8,8 l/100 km ja CO2-päästöt 230 g/km aiemman 244 g/km sijaan.

Suomessa Discovery 4:n vakiovarustuksessa on otettu huomioon maamme pitkä ja kylmä talvi. Siksi polttoainetoimisessa lämmittimessä on vakiona kaukokäynnistin.

2012 Discovery 4 .malliston hinnat TDV6-moottorilla alkavat 73 625,22 eurosta (S-varustetaso) ja SDV6-voimanlähteellä varustettuna 85 848,61 eurosta (SE-varustetaso).

Teknari