Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Frankfurtin ensiesittelyitä: Volvon Concept You

Volvo ottaa seuraavan askeleen yhtiön tulevan ylellisen sedan-mallin kehityksessä Frankfurtin autonäyttelyssä paljastetulla Concept You -konseptilla. Siinä yhdistetään sulava coupémainen ulkoasu huipputekniseen matkustamoon, joka pitää kuljettajan ajan tasalla kosketusnäyttötekniikan avulla.

– Concept You tutkii uusia osa-alueita etsiessämme intuitiivista autoa, joka tekee käyttöoppaasta tarpeettoman. Älypuhelimet ja tablettitietokoneet ovat tuoneet mobiilin viihteen ja tiedon uudelle aikakaudelle. Käytämme autossa useita kosketusnäyttöjä, jotka korvaavat painikkeet ja säätimet ja saavat kuljettajan pysymään jatkuvassa yhteydessä autoon, kertoo Volvon muotoiluosaston varajohtaja Peter Horbury.

Concept You -mallin ohjauskeskus koostuu neljästä pääalueesta: digitaalisesta kuljettajan tietonäytöstä (DIM), tuulilasiin heijastettavasta näytöstä, keskikonsolin yläosassa olevasta kosketusnäytöstä ja kahden erillisen takaistuimen väliin asennetusta kosketusnäytöstä. Ohjauspyörässä on alumiiniset ja lasiset komponentit integroiduilla kosketusnäytöillä.

Keskikonsolin yläosan kosketusnäyttö pysyy lepotilassa siihen asti, kunnes kuljettaja katsoo sitä. Piilotettu infrapunakamera rekisteröi silmän liikkeet. Toinen anturi rekisteröi käsien liikkeitä ja aktivoi tieto- ja viihdejärjestelmän ohjaustilan. Mahdollisuudet muuttuvat sen mukaan, lähestyykö näyttöä kuljettaja vai etumatkustaja.

– Tiettyjä toimintoja, kuten nettiselausta, voi käyttää vain matkustajan puolelta, kun auto on liikkeessä. Tekniikka havaitsee kulloisenkin käyttäjän ja osaa mukauttaa itseään automaattisesti, Peter Horbury sanoo.

Teknari