Frankfurtin ensiesittelyitä: Mercedes-Benz SLS AMG Roadster

Frankurtin automessuilla ensiesittelynsä saaviin autoihin kuuluu myös lokinsiipisen Mercedes-Benz SLS AMG:n kangaskattoinen sisarmalli SLS AMG Roadster.

Autossa on kevyt ja luja alumiinikotelopalkkirunko, 6,3 litran V8-AMG-moottori, 7-vaihteinen taakse sijoitettu kaksoiskytkentävaihteisto ja urheilualusta päällekkäisillä kolmiotukivarsilla. Tuloksena on roadstermainen ajokokemus, jota täydentää matkustamon päälle 11 sekunnissa avautuva ja sulkeutuva kangaskatto.

Auton muotoilu ja mittasuhteet liittävät sen välittömästi lokinsiipioviseen SLS AMG -sisareensa.

Auton kokonaispaino on ainoastaan 1660 kiloa eli 40 kiloa Coupé-mallia enemmän. Tämä takaa autolle hämmästyttävän teho–paino-suhteen – vain 2,9 kiloa moottorin yhtä hevosvoimaa kohti. Paino jakautuu etu- ja taka-akselille suhteessa 47/53.

Kolmikerroksinen, pehmeä kangaskatto perustuu kevyelle magnesium-teräs-alumiini-rakenteelle. Kattoon on integroitu lämmitettävä takalasi. Katto sulkeutuu ja avautuu vain 11 sekunnissa jopa 50 kilometrin tuntinopeudessa.

AMG:n 6,3-litrainen V8-moottori on sijoitettu mahdollisimman alas etuakselin taakse. Kuivasumppuvoiteluun perustuvan, vapaasti hengittävän moottorin suurin teho on 420 kW (571 hv)/6800 rpm ja vääntö 650 Nm/4750 rpm. Kiihdytys 0–100 kilometriin sujuu 3,8 sekunnissa.

Yhdistetty kulutus on 13,2 litraa 100 kilometrillä, mikä vastaa 308 gramman CO2-päästöjä kilometrillä.

Teknari