Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Frankfurtin ensiesittelyitä: kolmannen sukupolven Smart Fortwo Electric Drive

Keväällä 2012 markkinoille tulevan Smart fortwo electric drive -sähköauton kolmas sukupolvi esiteltiin Frankfurtin automessuilla. Kahta edellistä sukupolvea on valmistettu yli 2000 autoa, mutta nyt tavoitteeksi on asetettu 5-numeroinen valmistusmäärä ja ed-mallin myynti yli 30 markkina-alueella.

Käyttäjien toiveiden kärjessä oli huippunopeuden nostaminen, ja se on nyt 120 kilometriä tunnissa entisen 100:n sijaan. Autolta toivottiin myös parempaa kiihtyvyyttä. Peräti 130 newtonmetrin voimalla vääntävän moottorin turvin ed-malli kiihtyy nollasta kuuteenkymppiin 5 sekunnissa (ennen 6,5) ja sataseen alle 13 sekunnissa.

Sähkömoottorin jatkuva teho on 35 kW ja huipputeho 55 kW (ennen 20 kW ja 30 kW).

17,6 kilowattitunnin akut takaavat Smart fortwo ed:lle noin 140 kilometrin toimintamatkan kaupunkiolosuhteissa.

Muotoilun uusia yksityiskohtia ovat suurempi jäähdyttäjän säleikkö ed-logolla, led-huomiovalot ajovalojen alla, entistä leveämmät kynnykset ja takaosan uudet muotoiluelementit.

Vakiovarusteisiin kuuluu ilmansaasteita suodattava täysautomaatti-ilmastointi. Kuten edeltäväkin ed-malli, auto voidaan esilämmittää tai -ilmastoida internetin tai älypuhelimen avulla ennen ajoa.

Muita vakiovarusteita ovat sähkökäyttöiset ikkunat ja peilit, nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja vaihteenvalitsimen nuppi, ohjaustehostin sekä 9-puolaiset kevytmetallivanteet. Kiinteän katon lisäksi tarjolla ovat lasikattoinen versio sekä cabrio-avomalli.

Smartin oman iPhone-sovelluksen avulla auton käyttäjä saa käyttöönsä handsfree-puhelut, oman mielimusiikkinsa, internet-radion ja näppärän navigaatiojärjestelmän.

Teknari