Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Euroopan liikenneonnettomuuksissa kuolevista 76 prosenttia miehiä

Euroopan teillä liikenneonnettomuuksissa menehtyvistä kolme neljästä on miehiä. Vuosikymmenessä tieliikenneonnettomuuksissa kuoli EU:ssa 358 000 miestä ja 113 000 naista.

Tiedot selviävät European Transport Safety Councilin raportista, jossa vertaillaan liikenneturvallisuuden kehitystä EU-maissa miesten ja naisten välillä vuosina 2001–2011.

Liikenneturvallisuus on parantunut kaikissa EU-maissa, mutta Suomessa ero naisten ja miesten liikennekuolleisuuden välillä on EU-keskiarvoa suurempi. Miesten kuolleisuus liikenneonnettomuuksissa ei ole siis vähentynyt meillä samaan tahtiin kuin muissa EU-maissa keskimäärin.

Jos kaikki käyttäytyisivät liikenteessä kuten naiset, kuolleisuus tieliikenteessä EU-maissa olisi raportin mukaan jopa 20 prosenttia alhaisempi kuin se on liikenneturvallisuuden mallimaissa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Hollannissa.

– Miehillä ei ole katetta viljellä huonoja vitsejä naisautoilijoista. Sen sijaan monessa kysymyksessä voitaisiin ottaa mallia turvallisuustietoisempien naisten suhtautumisesta liikenteeseen, sanoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen Liikenneturvan, Trafin ja Liikennevakuutuskeskuksen tiedotteessa.